h i r d e t é s

Japán nagyköveti látogatás Kecskeméten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Japán nagyköveti látogatás Kecskeméten

2019. május 15. - 16:48

 

A magyarországi japán nagykövet, Sato Kuni látogatott szerdán a kecskeméti Arany János iskolába, hogy megnyissa azt a kiállítást, amely Aomori diákjainak munkái láthatóak.A Kecskemét-Aomori Baráti Kör (KABK) és Kecskemét Megyei Jogú Város képviselői fogadták a mai napon Sato Kuni nagykövet asszonyt az Arany János Általános Iskolában.

A két város 25 éve vette fel egymással a kapcsolatot, és lettek hivatalosan is "testvérek". A japán-magyar barátság érdekében egyre szorosabb viszonyt próbálnak több területen - leginkább kulturális és oktatási - megvalósítani. Ennek ékes bizonyítéka, hogy tavaly már a Csiperó keretein belül tudtak Aomoriból csoportot fogadni, idén pedig a kecskeméti családok látogathatnak a varázslatos tengerparti településre, amelyet körülbelül 280 ezren laknak.

 

Az 50-nél is több japán gyerkmekrajzot felvonultató tárlatot Sato Kuni, Japán budapesti nagykövete nyitotta meg, aki a magyar és japán nép közötti szoros kapcsolatról is beszélt köszöntőjében. A nagykövet asszonyt a városvezetés nevében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, dr. Kriston Vízi József, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör egyik alapítója, jelenlegi elnöke; Király József, a KABK tiszteletbeli elnöke, és Lovrityné Bóta Klára igazgató köszöntötte. Az ünnepségen az iskola Harmat néptánccsoportja adott műsort.


 

h i r d e t é s