fbpx Jobb elkapni a fertőzést, mint beoltatni magunkat? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jobb elkapni a fertőzést, mint beoltatni magunkat?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jobb elkapni a fertőzést, mint beoltatni magunkat?

2021. szeptember 08. - 05:54

 

Jobb a fertőzés, mint a vakcina? Kemenesi Gábor eloszlatja az ezzel kapcsolatos tévhiteket.

Előkészítik az oltáshoz a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház oltópontján 2021. szeptember 7-én. - Fotó: MTI/Komka Péter

Kemenesi Gábor virológus újabb Facebook-bejegyzésben reagált a lakosság körében egyre jobban terjedő tévhitre, miszerint jobb átesni a Covid-fertőzésen, mert hatékonyabb immunitást ad a szervezetnek, mint beoltatni magunkat – írja a Portfolio.

“Jobb a fertőzés, mint a vakcina?” – teszi fel a kérdést a szakértő, majd azonnal meg is válaszolja azt. – “Természesen nem. Nagyon nem.”

Kemenesi három fő érvet sorakoztat fel, miszerint a jó választás az, ha beoltatjuk magunkat, ahelyett, hogy megvárnánk, amíg átesünk a fertőzésen. 

Az első indoka maga a fertőzés: a vírus a szervezetben olyan helyekre jut el, ahol ismeretlen kimenetelű, hosszútávú károsodást okozhat, valamint az eddigi tapasztalataink alapján már tudjuk, hogy a betegség komoly következményekkel, időnként halállal is járhat. 

Emellett ráadásul mások egészségét is kockáztatjuk, hogy ha elkapjuk a koronavírust, hiszen könnyen átadhatjuk a fertőzést másoknak. 

A harmadik érve kevésbé egészségügyi, de ugyanolyan fontos: hogy ha nem oltatjuk be magunkat, akkor fenntartjuk a fertőzési láncot, amelynek újabb súlyos gazdasági és társadalmi következményei is lehetnek. 

A virológus kiemeli, hogy a vakcinával csak a koronavírus lényegi része kerül be a szervezetbe, ami által a testünk megtanul védekezni ellene, ezért Kemenesi kiemeli, hogy mindenképpen jobb beoltatni magunkat, mint elkapni a vírust. (liner.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek