h i r d e t é s

Jogerőre emelkedett az online kommentelést felszabadító ítélet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Jogerőre emelkedett az online kommentelést felszabadító ítélet

2016. május 21. - 08:53
0 komment

 

Még február 2-án mondta ki a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága az Index vs magyar állam perben, hogy nem lehet automatikusan felelősségre vonni az online médiumokat a felhasználók sérelmes kommentjei miatt - írja a PestiSrácok.hu.

Forrás: boon.hu

Nem fellebbezett a magyar állam a döntés ellen, amely ezzel most jogerőre emelkedett.

Nem felelősek az online portálok a felhasználók sérelmes kommentjeiért. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága február 2-án tette közzé az Index vs magyar állam perben meghozott döntését, melynek következtében nem lehet automatikusan felelősségre vonni az online médiumokat a felhasználók sérelmes kommentjei miatt. Mivel a magyar állam nem támadta meg az ítéletet ezért, „május 2-ától az online véleményszabadságot alapvetően befolyásoló ítélet jogerőre emelkedett, ami a precedensjog miatt a kommentekkel kapcsolatos egész európai ítélkezésre kihat” – írja az Index.

A lap szerint ez azt jelenti, hogy ha bármely portál hasonló ügyben Strasbourghoz fordul a jövőben, nyeri a pert. Ahogyan azt is jelenti, hogy az online lapok csak akkor perelhetőek, ha akkor sem távolítanak el egy sérelmes hozzászólást, ha azt külön kérik.

Index / pestisracok.hu


 

h i r d e t é s