h i r d e t é s

Jól bevásároltak a Sándor-palotában: 66 milliós zongora, 280 millió autókra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jól bevásároltak a Sándor-palotában: 66 milliós zongora, 280 millió autókra

2023. május 16. - 10:31

Novák Katalin köztársasági elnök elkezdte belakni a Sándor-palotát.

Novák Katalin köztársasági elnök érdeklődőkkel a hivatalba lépésének első évfordulója alkalmából tartott nyílt napon a Sándor-palotában 2023. május 14-én. - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Egy éve költözött be a Sándor-palotába Novák Katalin köztársasági elnök, és az első női államfő érkezésével alapos lomtalanításon és lakberendezésen esett át a hivatal – írta az mfor. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) 2022-es szerződéseiből látszik, hogy sem az időt, sem a pénzt nem sajnáltak arra, hogy megteremtsék a munkavégzéshez szükséges ideális körülményeket – közölte a lap.

A tavalyi év végén például 66,4 millió forintért vásároltak egy Steinway&Sons versenyzongorát, az állami protokoll feladatok ellátására. A hivatalban volt már zongora, amit még Schmitt Pálnak vásároltak, de az csak 2,5 millió forintba került. Új irodabútorokat is kapott Novák Katalin, amit a Nowy Styl Hungary Zrt. szállít le, 67,7 millió forintért.

Novák Katalin érkezésével az autóflottát is frissítették, majdnem 280 millió forintból. 

Vettek terepjárót közel 18 millió forintért, valamint öt elektromos autót, több mint 92 millió forintért.

A parkolásra több mint 42 millió forintot költ az idei évben a Sándor-palota: 77 parkolóhelyet béreltek a Várgarázs 2-ben.

Informatikai eszközök beszerzésére pedig kilenc céggel kötöttek szerződést, 182,5 millió forint értékben – írta az mfor. Közvélemény-kutatásra pedig tízmillió forintot költöttek. (rtl.hu)