h i r d e t é s

Jön a lex-Dézsi: benyújtották a győri polgármester érdekében a törvénymódosítást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jön a lex-Dézsi: benyújtották a győri polgármester érdekében a törvénymódosítást

2020. február 19. - 13:50

 

Megtalálta a módját a Fidesz-KDNP, hogyan maradhat orvos Dézsi Csaba András, Győr január végén megválasztott polgármestere. Gulyás Gergely, Böröcz László, Bajkai István és Nacsa Lőrinc benyújtotta ugyanis a javaslatot az önkormányzati törvény módosítására – írja a magyarhang.hu.

Mint írják, a törvény szerint eddig a 3000 főnél nagyobb települések polgármestere csak tudományos vagy művészeti munkát folytathat, mostantól viszont lehetővé teszik az egészségügyi munkát is.

A javaslat azonban más figyelemre méltó változásokat is hoz: beleírják a törvénybe, hogy az önkormányzati képviselők a továbbiakban lehetnek állami alapítású vagy állami tulajdonú cégek felügyelőbizottságának vagy ügyvezetésének tagjai is. Ezen kívül önkormányzati cégek tagjaivá is válhatnak, ha a társaság legfőbb szerve a képviselő-testület. A javaslatot persze előbb meg kell szavaznia az Országgyűlésnek.

A HVG emlékeztet arra, hogy Győrben lassan hagyománya lesz a polgármesterre szabott törvénymódosításnak. A fideszes Borkai Zsolt nem maradhatott volna polgármester 2010-ben, ha az akkori alkotmánymódosítás a Fidesz eredeti tervei szerint megy át. Abban ugyanis a leszereléstől számított 5 évig fegyveres testület tagja nem indulhatott volna önkormányzati választáson. Borkai 2006-ban szerelt le, így gyorsan módosították a moratóriumot 3 évre.

Mint ismert, Borkai Zsoltról egy „Ördög ügyvédje” nevű szivárogtató hozott nyilvánosságra intim fotókat, videókat, amelyeken szexuális aktus közben látható. A felvételek egy adriai hajókázás alkalmával készültek, amelyen győri üzletemberek társaságában vett részt. A győriek ennek ellenére is megválasztották Borkait polgármesternek, később azonban a lemondott. Ezért tartottak januárban új polgármester-választást a városban, amelyet a fideszes Dézsi Csaba András, a győri kórház osztályvezető főorvosa nyert meg.

magyarhang.hu


 

h i r d e t é s