h i r d e t é s

Julianna: Ellopott osztálypénz miatt halt meg a húgom

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Julianna: Ellopott osztálypénz miatt halt meg a húgom

2015. április 11. - 10:06
0 komment

 

Ma temetik azt a 16 éves lányt, akit iskolájában meggyanúsítottak, hogy ellopta az osztálypénzt. Niki nem bírta elviselni a szégyent, felakasztotta magát.

Egész Csertő gyászolja Nikolettet. A fiatal lány holttestét április elsején találták meg, egy ruhaszárító kötélre akasztotta fel magát.

A faluban a döbbenet lett úrrá, hogy lehet az, hogy egy gyönyörű, 16 éves lány eldobja magától az életét. Hát minek kellett történnie ahhoz, hogy ez a szörnyűség megtörténjen? – kérdezgetik az emberek.

De a választ senki nem tudja. Aki meg tudhatná, az nem beszél. Nikolett nővére mesél a Borsnak húga megpróbáltatásairól, a történtekért magát is hibáztatja. Hajdú Julianna 20 éves, és akárcsak húga, ő is roppant csinos. Szép vonásait most könnyek áztatják, felfoghatatlan számára, hogy imádott kistestvére nincs többé. Az öngyilkosság okát ő is csak sejti, biztosat azonban ő sem tud mondani.

– Niki holttestét a nevelőszülei találták meg az egyik melléképületben, ruhaszárító kötéllel akasztotta fel magát – temeti arcát a kezébe.

– Régóta panaszkodott arra, hogy nem megy jól a sora a családnál, mert kis helyen hat nem saját gyereket nevelnek, és elviselhetetlenül bánnak vele a hivatásos nevelőszülők. Én legalább háromszor szóltam a szigetvári gyámügyön, hogy valami nagy baj van, oda kellene jobban figyelni a családra, mert a testvérem gyakorta panaszkodott. Egyszer sem vettek komolyan, annyival elintézték, hogy ez nem az én ügyem, nem foglalkozzak vele – mondta Julianna. A lány szerint húga korábban életvidám volt, és telis-tele tervekkel. Az utóbbi időben viszont nagyon megviselte, hogy szigetvári is­kolájában valaki eltüntette a néhány tízezer forintos osztálypénzt, amivel őt gyanúsították meg.


Niki szigetvári iskolájában tűnt el az osztálypénz, állítólag pár tízezer forintról van szó. Az igazgató döbbenten áll a lány öngyilkossága elôtt, de a gyanúsításról nem akart beszélni

– Nem volt ellene semmilyen bizonyíték, nem is értem, hogy lehetett ilyen lehetetlen helyzetbe hozni Nikit. Bezzeg az igazi tettes meg röhögött a markába. A húgom tervezhette az öngyilkosságot, mert pár hete az egyik közösségi oldalon a családi képhez, amelyen hat testvéremmel vagyunk, azt írta: „hiányozni fogtok”. Akkor nem értettem a bejegyzést, most már tudom, hogy akkor kellett volna segítséget szerezni neki – vádolta magát a nővér.

A falubelieket kivétel nélkül sokkolta a tragédia, Nikit mindenki ismerte, igazi kis tündérke volt. – Minden reggel ugyanazzal a busszal utaztunk Szigetvárra, rendszeresen csevegtünk a buszon. A tragédia reggelén hiába vártam, furcsa érzésem volt, éreztem, hogy valami történhetett – mondta egy falubeli asszony.

Nikiért már nagyon sokan gyújtottak gyertyát az egyik internetes megemlékezőoldalon. – Valami nagyon nagy baja lehetett, hiszen mindig vidámsággal volt tele – írta ez egyik hozzászóló barát.

A szigetvári Tinódi Lantos Sebestyén általános iskola igazgatója is értetlenül áll a tragédia előtt, de az eltűnt osztálypénzről nem akart a Borsnak beszélni, ahogy a szigetvári gyámhivatal is elzárkózott a nyilvánosság elől.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Niki öngyilkosságát közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

 

borsonline.hu (Címlap: Hajdú Julianna: életvidám lány volt a kishúgom)


 

h i r d e t é s