h i r d e t é s

Kamuegyetemmel próbálkozik a Fásy Ádámot indító párt vezetője

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kamuegyetemmel próbálkozik a Fásy Ádámot indító párt vezetője

2015. április 13. - 17:13
0 komment

 

Baldauf Aladár ötszörös áron kínál szakképzéseket, egy floridai egyetem diplomáját ígérve. Az amerikai "intézményt" nemrég hozták létre, akkreditációja nincs.

Nem létező amerikai egyetem képzéseit árulja jó pénzért Baldauf Aladár, aki egy évvel ezelőtt és 2010-ben még azzal került be a hírekbe, hogy kamugyanús pártokat jegyzett be a választások előtt. Öt évvel ezelőtt nem mást, mint Fásy Ádámot jelölte miniszterelnöknek.

Nincs akkreditálva

Az Átlátszó Oktatás azt írja: Baldauf mostani projektje, a Pallaus International University amerikai egyetemként állítja be magát. Valójában egy floridai bungalóba jegyezték be, ami egy székhelyszolgáltató lehet, több tucat cég található itt. Az Egyesült Államok akkreditált képzéseinek szövetségi nyilvántartásában a Pallaus International University és a Baldauf-házaspár másik cége, a Global Capital Markets sem található meg, ahogy a hasonló brit jegyzékben sem.

Facebook-oldalán mégis ez olvasható: "A Pallaus International egy amerikai egyetem Floridában. Az egyetemnek és főiskolának rövidesen indul a magyar részlege és számos szakon lehet majd tanulni". Az egyetem hazánkban szépségipari szakképzésekkel házal, fodrász, fogtechnikus, műkörmös és kozmetikus szakokat hirdetnek.

Hangzatos ígéretekkel is kecsegtetnek: a külföldön eltöltött gyakorlati hónapokra 350-520 ezer forintos keresetet ígérnek, a felvételhez pedig se nyelvtudásra, se középiskolai végzettségre nincs szükség és kifejezetten várják a 30-40 éves korosztály jelentkezését is.

A szakmai ipartestület is benne van

A Pallaus University három magánszemély tulajdonában áll: Baldauf Aladár, Baldaufné Gosztonyi Veronika, valamint Berendi László mesterfodrász, a MOSZI fodrász ágazatának elnöke. A képzés szakmai támogatójaként a Magyar Országos Szakmai Ipartestületet (MOSZI) is megjelölték.

A Magyar Országos Szakmai Ipartestület valóban rendelkezik 25 éves szakmai tapasztalattal, de ezt a Baldauf-féle amerikai egyetem sajátjaként hirdeti. A legszembetűnőbb az, hogy a Pallaus képzési portfóliója megegyezik a MOSZI által kínált képzésekkel, de míg a MOSZI-nál kb. 400 ezer forintért lehet elvégezni egy OKJ-s tanfolyamot, addig a Pallaus mintegy kétmillió forintot kér az általa kiadott diplomáért.

Árulni is kellene

Az Átlátszó Oktatás szerzői a Pallaus március 13-i nyílt napjára is ellátogattak. Baldauf Aladár és Berendi László tartott tájékoztatót. A beszámoló szerint többször zavarba jöttek, amikor a képzés hátterét firtatták. Folyamatosan bevett gyakorlatokról és 15 ezer végzett diákról beszéltek, de volt tanulókat nem tudtak felmutatni. Hangsúlyozták viszont, hogy a fodrászképzés kötelező részét képezi majd az is, hogy a tanulók különböző hajápoló termékeket áruljanak. A nyílt nap iránti érdeklődés egyébként nagyon alacsony volt, csak a két újságíró volt jelen.

Baldauf Aladár a rokonai közé sorolja ugyan a CBA-tulajdonosokat, de egy korábbi interjúban hangsúlyozta, hogy „politikailag távol állnak tőle”. 2010-ben egy üres lakásba jegyzett be pártot, a Vállalkozók Szövetségét, amely Fásy Ádámot jelölte miniszterelnöknek. Jelenleg főleg a Facebookon politizál, több hozzá köthető ellenzéki csoport (Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet, Ezennel felmondok Orbán Viktornak!) a rendszerrel elégedetlen embereket célozza meg, de ezeket a fórumokat Baldauf leginkább arra használja fel, hogy a pallausos képzéseit hirdesse.

 

hir24.hu (Forrás: atlatszo.hu - Baldauf Aladár / Facebook)


 

h i r d e t é s