h i r d e t é s

Káoszba fulladhat a Puskás stadion avató: Orbánék csak egy dolgot felejtettek el megépíteni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Káoszba fulladhat a Puskás stadion avató: Orbánék csak egy dolgot felejtettek el megépíteni

2019. november 14. - 10:23

 

Káoszba fulladhat a Puskás stadion avató, hiszen a 68 ezer főt befogadni képes arénához Orbánék  felejtettek elég parkolóhelyet építeni, ráadásul erre nem is hívták fel kellőképp a figyelmet, hogy a méregdrága sportlétesítményt ne is próbálja senki autóval megközelíteni. - írja a hirhugo.hu.

Forrás: Puskás Aréna/Facebook

A belépők a  jegyértékesítés első napjaiban, még októberben elfogytak az Puskás Ferenc Stadion nyitó meccsére, a Magyarország-Uruguay mérkőzésre. Az új aréna vezetése azonban elfelejtett tájékoztatót mellékelni a jegyekhez a várható közlekedési fennakadásokról.- jegyzi meg cikkében a 24.hu.

A jegyeladások alapján várt 68 ezer néző nem kapott információt arról sem, hogy a stadion mellett csekély a parkolóhelyek száma, ezért nem érdemes autóval megközelíteni a helyszínt, és arról sem, hogy a gépkocsik helyett milyen tömegközlekedési eszközök és milyen útvonalak használatát ajánlják.

A november 15-i meccs előtt kedden Horváth Csaba zuglói polgármester hívta fel a figyelmet a várható közlekedési káoszra.

Horváth szerint már a stadion kivitelezése idején jelezték a beruházónak, hogy a létesítmény nagyságához és várható látogatottságához képest nagyon kevés parkoló épült: ez egy 500 férőhelyes „VIP-parkoló” a 68 ezres nézőszámra.

A polgármester azt kéri, hogy mindenki kizárólag közösségi közlekedéssel érkezzen a megnyitóra, illetve az azt követő mérkőzésre, mert a stadion környéke péntek 15 órától éjfélig hermetikusan le lesz zárva. Ez azt jelenti, hogy még az ott lakók sem tudnak majd ki- vagy behajtani a lezárt területre

– olvasható a zuglo.hu-n

A 68 ezres nézősereg oda- és visszaszállítását a BKV sűrített járatokkal fogja biztosítani. A polgármester tájékoztatása szerint a Kerepesi út – Dózsa György út – Thököly út – Hungária körút által határolt területen belül a gyalogos forgalmat nem gátolják majd, a nézőknek mindössze az ilyenkor szokásos biztonsági ellenőrzésekre kell majd számítaniuk.

hirhugo.hu


 

h i r d e t é s