fbpx Karácsony elővette határozott hangvételét és nemet mondott a kormány kínai egyetem-tervére | CIVILHETES

h i r d e t é s

Karácsony elővette határozott hangvételét és nemet mondott a kormány kínai egyetem-tervére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony elővette határozott hangvételét és nemet mondott a kormány kínai egyetem-tervére

2021. április 09. - 06:51

 

"A hajléktalanok kórháza nem költözik és pont"

Karácsony Gergely - Forrás: ujpestihirek.hu

"Üzenet egy alternatív valóságból, avagy az emberek lenézésének minősített esete" - így kezdte csütörtök délutáni posztját a főpolgármester, amiben Gulyás Gergely kormányinfó sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentéséire reagált. A városvezető értelmezése szerint azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a hajléktalanok érdekében akarják utcára tenni a hajléktalanok kórházát a járvány kellős közepén.

"A Szabolcs utcai kórház nem költözik sehova. És pont. A kialakult méltatlan helyzet megoldására már javaslatot tettem a kormánynak. Készek vagyunk a kormánynak átadni egy fővárosi ingatlant, ahova azt költöztetnek, akit akarnak, cserébe tulajdonba kérjük a Szabolcs utcai épületet, ahol mi zavartalanul működtethetjük tovább a kórházat." - fogalmazott Karácsony Gergely. 

Kitért a kínai elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának építésére is, amelyről a fideszes politikus azt mondta, a magyar diákok olcsó lakhatását az szolgálja, ha a ferencvárosi Diákváros helyére kerül a kínai elitegyetem. 

A főpolgármester nyomatékosította, "Budapest semmilyen módon nem megy bele abba, hogy Diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban. És pont. Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti. Én szóltam." (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s