fbpx Karácsony Gergely a Spinozában: „A politika szolgálat” | CIVILHETES

h i r d e t é s

Karácsony Gergely a Spinozában: „A politika szolgálat”

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely a Spinozában: „A politika szolgálat”

2018. január 08. - 07:21

 

Van abban valami, amit a Párbeszéd Magyarország társelnöke mond. Az idei választások tétjét nem lehet eléggé hangsúlyozni. És nem mondhatjuk, hogy bármiféle nagyobb ellenzéki együttműködés jeleit láthatnánk.

Fotó: MTI Illyes TIbor

Eközben a háttérben valóban vannak, akik komolyan veszik a felelősségüket.

Karácsony Gergely szerint ma Magyarországon a politika a háború és a lopás szinonimája, a demokratikus ellenzék pedig akkor tud győzni a tavaszi választáson, ha el tudja hitetni az emberekkel, hogy a politika nem erről szól.

A Távirati Iroda közleménye szerint Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje vasárnap este a Spinoza Színházban rendezett beszélgetésen azt mondta, hogy „a politika szolgálat, amelynek arról kell szólnia, mit tesz a kormány azért, hogy Magyarországon jobb legyen az iskola, rövidebbek legyenek a kórházi várólisták, az embereknek magasabb legyen a fizetése.”

Meglátása szerint az nem az a megoldás, hogy bármely politikai oldal korrupcióját csak azért eltűrjük, mert nincs más,

Karácsony Gergely szerint ha jól csinálja az ember a politikát, akkor annak az a jutalma, hogy újraválasztják, és nem az, hogy "ellopja a fél országot".

Kitért arra is, hogy milyen rizikót lát Vona Gábor Jobbikjában.

Az ellenzéki politikus közölte, Orbán Viktort nem Orbán Viktor 2 fogja leváltani. Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem csak azért nem lehet kihívója a miniszterelnöknek, mert nem tudni, mit gondol a világról – mondta.

Ha áprilisban Vona Gábort választanák meg kormányfőnek, akkor Orbán Viktor győzne, mivel a magyar nép legitimálná azt, hogy a politikában nincsenek elvek és úgy fordulok, ahogy akarok – közölte.

Azoknak a kik kritikával illetik a politikust, Karácsony elmondta, hogy örömmel visszalép a jelöltségtől. Számára nem elengedhetetlenül szükséges a „pozícióhalmozás.”

Egyértelműen nyitni kíván a többi ellenzéki párt felé is.


 

h i r d e t é s