h i r d e t é s

Karácsony Gergely szerint a rendőrség politikai megrendeléseket teljesít

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Karácsony Gergely szerint a rendőrség politikai megrendeléseket teljesít

2021. december 15. - 12:11

 

A főpolgármeste ezen feltevéséről és a szürreális történésekről a Facebook oldalán számolt be

A kép illusztráció! - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

"Tegnap a rendőrség Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes lakásán, a gyerekjátékok között is kereste a nyomát annak, hogy áll-e bármilyen kapcsolatban egy Berki nevű ingatlanossal.

Egyébként nem.

Nem is ismeri. Ő sem, én sem, mint ahogy senki más sem a városvezetésből. Azóta kiderült, jártak másoknál is, de arról nincs hír, hogy megjelentek volna Tarlós István egykori helyettesénél, Bagdy Gábornál is. Mert ha nem politikai megrendelést teljesítettek volna, akár tudhatnák is: nem a mostani, hanem az előző főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor az, aki bizonyíthatóan kapcsolatban állt Berki úrral, mi több, ő irányította a fővárosi vagyonkezelőhöz még 2017-ben.

A fővárosi vagyonkezelő egyébként tegnap megküldte a vizsgálóbizottságnak azon fővárosi ingatlanok listáját, amelyek megvásárlása iránt 2017 óta különböző vevők képviseletében ez a Berki Zsolt érdeklődött. A tájékoztatás arra is kiterjedt, hogy ezek közül hány ingatlant vásároltak meg olyan vevők, akinek a képviseletében Berki Zsolt eljárt. Érdekes dolgok derültek ki. Az előző önkormányzati ciklusban, 2017 és 2019 között ez a Berki Zsolt kilenc darab, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló, eladó ingatlan iránt érdeklődött. Ezek közül négyet meg is vásárolt olyan vevő, akinek az érdekében ő járt el, összesen 4,2 milliárd forint vételárért. Ez 45%-os sikerráta. Ugyanő a mostani ciklusban huszonhat, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlan iránt érdeklődött. Ezek közül kettő, azaz kettő darab ingatlant vettek meg végül, nyilvános és teljességgel transzparens eljárás keretében, a legmagasabb ajánlattal Berki úr ügyfelei, összesen 166 millió forint fejében. Ez ugyebár 8%-os sikerráta, ha így számoljuk. Nem is szólva arról, hogy mindkét ingatlan értékesítését a Fidesz képviselői is megszavazták a Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi Bizottságában.

Egészen abszurd volt amúgy is a tegnapi nap. A rendőrség olyan iratokat foglalt le, mint a múlt héten egy sajtóbeszélgetésen az újságíróknak bemutatott grafikon az ingatlanértékesítés elmúlt évekbeli bevételeiről, a vizsgálóbizottság hetek óta nyilvános iratai vagy éppen a Városháza hasznosításáról készített, egy hónapja nyilvános döntéselőkészítő tanulmány.

Elég nyilvánvaló, hogy az egész cirkusznak a célja az, hogy elterelje a figyelmet Völner Pál korrupciójáról, Kövér László kabinetfőnökének sikkasztási ügyéről, na meg Áder János testőreinek megfigyeléséről. Na meg, hogy a munkatársaim és családjuk zaklatásán keresztül engem és az egész ellenzéket nyomás alá helyezzék. De nem fog sikerülni. Mert a gonoszság és a hazugság mindig elbukik. Így lesz ez a Fidesszel is." - írta Karácsony Gergely


 

Kommentek

h i r d e t é s