h i r d e t é s

Karácsony: Ha folytatódik a kicsinyes bosszú, a következmények beláthatatlanok lesznek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony: Ha folytatódik a kicsinyes bosszú, a következmények beláthatatlanok lesznek

2020. október 08. - 17:45

 

A főpolgármester azt kifogásolta, hogy a főváros nem kap támogatást turizmusra a Kisfaludy-programból.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Van pénz a turizmus támogatását célzó Kisfaludy-programban, csak éppen nem oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá. Például, jelen állás szerint Budapestre egy árva fitying sem – közölte Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A főpolgármester azt írta hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség magyarázata szerint azért nem, mert arra számítottak, hogy a fővárosban áll helyre leggyorsabban a turizmus. 

"Finoman szólva tévedtek, hiszen a belföldi turizmus motorjai éppen a budapestiek, így nyáron csak a vidék jutott egy kis levegőhöz. De vannak a programnak nyertesei, mégpedig a szokásos kör: a miniszterelnök barátai és üzletfelei, no meg a méltatlanul elhanyagolt Felcsút" – jegyezte meg.

Úgy fogalmazott, hogy a kormányzat a bajban újra a szerencsések mellé áll, és azokat hagyja az út szélén, akiknek igazán szüksége lenne a segítségre.

Hozzátette, hogy a Fővárosi Közgyűlés szeptemberi ülésén döntött Budapest turizmustámogató programjának elfogadásáról, de kormányzati segítség nélkül ez a fontos ágazat nem tud talpra állni. Bejegyzését azzal zárta, hogy ha az állam folytatja kicsinyes bosszúját Budapest ellen, a következmények beláthatatlanok lesznek.

Az MTÜ által indított, 300 milliárd forintos keretösszegű Kisfaludy turisztikai programra Felcsút is sikeresen pályázott, ezzel másfél milliárdos állami pénzt nyert el. Balatonfüredre is jutott 1,2 milliárd forint, ebből a pénzből Mészáros Lőrinc kempingjét fejleszthetik.

Az MTÜ 42 milliárd forint állami támogatást osztott szét a magyar szállodás szakmában. Egymilliárdnál többet csak a NER-oligarchák kaphattak. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s