h i r d e t é s

Karácsony levelet írt Gulyásnak: "Ellenezzük a kínai kampuszt!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony levelet írt Gulyásnak: "Ellenezzük a kínai kampuszt!"

2021. április 08. - 13:04

 

Karácsony Gergely Facebook-oldalán tette közzé azt a levelet, amelyet ma Gulyás Gergelnyek küldött.

A kép illusztráció! - Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala

A főpolgármester azt írja, hogy Budapest ragaszkodik a Diákvároshoz, és semmilyen módon nem támogatja, hogy "megint a kiváltságos kevesek érdekeit szolgálja ki a kormány a többség kárára".

A miniszternek írt levélben az áll, hogy a főpolgármester megdöbbenve értesült arról, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszának építésével kapcsolatban február 24-én a Kormány arról döntött, hogy a beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg.

Szerinte a Fővárosi Közgyűlés már megszavazta a projekt elindítását, és ezt a kormány delegációja, épp Gulyás vezetésével, később meg is erősítette.

Karácsony úgy fogalmazott, emiatt „a Kormány döntése ellentétes a Fővárosi Közgyűlés határozatával, ellentétes a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának döntésével, és ellentétes a miniszterelnök adott szavával is.

A posztban az áll, hogy Karácsonyék semmilyen formában nem támogatják, határozottan ellenzik, hogy a magyar diákok számára elérhető és olcsó lakhatást jelentő Diákváros helyett a kínai állam érdekeit szolgáló elit kampusz épüljön Ferencvárosban.

A politikus szerint ez a beruházás hatalmas összegű adósságot róna a magyar adófizetőkre, miközben annak gazdasági hasznát elsősorban a kínai állam élvezné, hiszen a hírek szerint kínai hitelből, kínai munkaerő igénybevételében, kínai vállalatok közreműködésével valósulna meg – írja bejegyzésében. 

Azt is hozzátette, hogy az ő meglátásában így egy olyan egyetem költözne Magyarországra, amelynek alapelvei között a gondolatszabadság helyett a Kínai Kommunista Párt központi irányítása szerepel.

Levelét így zárja Karácsony: „őszintén remélem, hogy a magyar diákok ezreinek megfizethető lakhatása és a Déli Városkapu projekt keretében tervezett zöld beruházások, megállapodásunknak megfelelően a Kormány számára fontosabbak, mint a kínai politikai, gazdasági és titkosszolgálati befolyásszerzéshez történő szolgalelkű asszisztálás és a kiváltságos kevesek érdekeinek ismételt kiszolgálása a többség jövőjével szemben.” (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s