h i r d e t é s

Karácsony nem engedi a kormánynak, hogy 1000 fát kivághasson a Hajógyári-szigeten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony nem engedi a kormánynak, hogy 1000 fát kivághasson a Hajógyári-szigeten

2020. június 30. - 15:09

 

Egy kajak-kenu sportakadémia és egy védműrendszer építését tervezik, amihez 1000 fát kellene kivágni.

Hajógyári-sziget - Forrás: Google Earth

"A Városliget, a Római-part és ferencvárosi kiserdő után újabb fővárosi zöldterületet kell megvédenünk az átgondolatlan pusztítástól. Meg fogjuk védeni a Hajógyári-sziget zöldjét Kiss László polgármesterrel közösen. Olyan beruházáshoz, amely a kormányhivatal tervei szerint is 1000 fa kivágásával, a zöldfelület megcsonkolásával járhat, sem a főváros, sem a kerület polgármestere nem járul hozzá" – így reagált Karácsony Gergely főpolgármester a Népszava keddi cikkére, mely szerint a Hajógyári-szigeten a ligeterdő ötödét ki kellene vágni egy kormányzati beruházás miatt.

A kormány kajak-kenu sportakadémiát és egy védműrendszert kíván építeni a területre, azonban a lap egy hatástanulmányra hivatkozva állítja, ez borzasztó pusztítással járna.

Szabó Tímea a III. kerület országgyűlési képviselője a hír kapcsán úgy fogalmazott: a nyilvánosságra hozott tanulmány elkészítői is komoly lakossági ellenállással számolnak, hiszen pontosan tudják, hogy már "megint környezetpusztításra készülnek". A kajak-kenu központ megépítése nem más, mint Orbán Viktor "lopakodó olimpiai pályázatra való felkészülése".

Kiss László, Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere azt mondta, hogy az elmúlt évtizedekben, évszázadokban a fővárosnak kialakultak a funkciói, a harmadik kerület pedig egy nagy, a természetet kedvelő közösség, ami élni szeretne a városában. Ehhez pedig szükségesek olyan terek, ahol hozzá tudnak jutni egy kis szabadsághoz, frissességhez - tette hozzá.  A polgármester szerint a Hajógyári-szigetet naponta ezrek látogatják, oda az emberek, a családok kikapcsolódni mennek, ezért ott nem betonszörnyeket és gigaberuházásokat szeretnének látni. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s