h i r d e t é s

Karácsony: Októberben vagy a Fidesz megy, vagy a fiatalok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Karácsony: Októberben vagy a Fidesz megy, vagy a fiatalok

2019. szeptember 16. - 14:34

 

Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével együtt tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely. - írja a mandiner.hu.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (b) és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke sajtótájékoztatót tart, Az egyetem nem a Fideszé! címmel az V. kerületi Egyetem téren 2019. szeptember 16-án. Karácsony Gergely azt ígéri, hogy főpolgármesterré választása után enyhít a fővárosi fiatalok lakhatási gondjain. Forrás: MTI/Soós Lajos

Fekete-Győr András szerint ez a kormány, ez a rendszer nem szövetségese a diákságnak, szavai szerint a magyar fiatalok „több Európát, kevesebb Putyint”, valamint „zéró korrupciót”, és múlt századiság helyett innovációt akarnak. Szerinte „keresztény szabadságba csomagolt” rabszolgaság helyett szabadságot akarnak. Természetesen a Momentumnak is voltak követelései: Fekete-Győr szerint lakhatási ösztöndíjt kellene bevezetni, valamint sokkal többeknek kellene tandíjmentesség szociális alapon.

Karácsony Gergely – akit a Momentum elnöke Budapest következő főpolgármestereként mutatott be – elmondta: az októberi választásnak az is a tétje, hogy eldől, ki fog elmenni Budapestről, a Fidesz és a hozzá köthető hatalmi körök, vagy a fiatalok. Szerinte a kormány rossz politikája, valamint a főváros tétlensége miatt hatalmas a magyar agyak elvándorlása. Szerinte Tarlósnak akkor kellett volna megafonba kiabálnia, amikor a kormány elüldözte a CEU-t, vagy az akadémiai kutatóhálózat „einstandolásánál”.

Szerinte az októberi választásnak az is a tétje, hogy Közép-Európa „legtudásalapúbb” városa lesz-e Budapest, ugyanis ehhez szerinte minden adottsága megvan. Jelenleg semmilyen gazdasági és tudományi stratégiája sincs – jelentette ki Karácsony Gergely, aki bejelentette, hogy létrehozzák a Budapesti Tudományos Akadémiát. Kiemelte a lakhatási problémákat is Karácsony, aki bírálta ezért (is) Tarlós Istvánt, mondván, az önkormányzatoknak igenis lehet tennie a lakhatási problémák ellen. Bejelentette: kezdeményezni fogják a befektetési célú lakásvásárlások szabályozását.

A kampánnyal kapcsolatban érkezett újságírói kérdésekre elmondta: Tarlós István viselkedését minősíthetetlennek minősítette Karácsony Gergely, aki nem tudott arról, hogy Tordai Bence ott volt Tarlós faültetésénél. A baloldal főpolgármester-jelöltje most sajtósként irányította a kérdéseket, volt, akinek nem adta meg a szót, mondván, majd az esemény után megbeszélik.

mandiner.hu


 

h i r d e t é s