h i r d e t é s

Kelemen Barnabás és az Anima Musicae Kamarazenekar ad koncertet a Zeneakadémián

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Kelemen Barnabás és az Anima Musicae Kamarazenekar ad koncertet a Zeneakadémián

2022. január 29. - 13:43

Örökség címmel ad koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar és Kelemen Barnabás hegedűművész február 9-én a budapesti Zeneakadémián.

Forrás: Zeneakadémia

A műsorban Edvard Grieg Holberg szvitje, Karl Amadeus Hartmann Concerto Funebre című műve és Wolfgang Amadeus Mozart 41. (C-dúr) szimfóniája hangzik el - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. Mozart, a bécsi klasszika üstököse Jupiter nevét viselő szimfóniájában Michael Haydn ellenpontozó művészetét, avagy gregorián dallamtöredékeket idézve koronázta meg fenséges zenéjével a szimfónia műfaját 1788-ban.

A romantikus norvég komponista, Grieg 1884-ben szerezte békés, nosztalgikus szvitjét nemzeti költőjük, Holberg születésének bicentenáriumára, ezzel a neoklasszikus stílusirányzatnak előhírnökévé vált.

Ugyanennek a visszatekintésnek követe Hartmann, aki 1935-ben írta szívbemarkoló neoklasszikus hegedűversenyét, amely az elkerülhetetlen jövőképtől riad vissza a háború előtti Németországban. A koncerten szólistaként és hangversenymesterként közreműködik Kelemen Barnabás hegedűművész. (MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky