h i r d e t é s

Keleten napsütésre, a Dunántúlon havazásra számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Keleten napsütésre, a Dunántúlon havazásra számíthatunk

2023. január 22. - 05:14

Vasárnap az átmeneti szünet után ismét többfelé lehet csapadék, a hőmérséklet pedig az ilyenkor szokásos átlag körül alakul.

Keleten, északkeleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk. Kezdetben többfelé, délután már kevesebb helyen alakulhat ki eső, zápor, havas eső, illetve havazás. Havazásra elsősorban a Dunántúlon számíthatunk. A Dunántúlon még élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél.

Hajnalban -3, +2 fok várható. Délután a keleti országrészben 7 és 10, máshol -1, +6 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn délen, délnyugaton várható többfelé eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó. Északon, északkeleten elvékonyodhat a felhőzet, időnként kisüthet a nap. Sokfelé szeles időben lesz részünk. Hajnalban -3, +4, napközben 2-12 fokot mérhetünk. Nyugaton mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb maximumokat.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás érvényesül, fejfájás, migrén, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, továbbra is erősek lehetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

Tompaság, bágyadtság, lehangoltság, dekoncentráltság és alvászavarok előfordulhatnak.

A szeles tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Egy újabb nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Romlik hő- és komfortérzetünk.

Itt az influenzajárvány, öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky