h i r d e t é s

Kellemes őszi nap lesz a csípős reggelből

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kellemes őszi nap lesz a csípős reggelből

2019. november 24. - 05:56

 

A hétvégén nem érkezik front, de reggelente egyre hűvösebb lesz és egyre makacsabb ködfoltok képződhetnek. Jelentős változásra a jövő hét végéig várni kell, ekkor viszont hirtelen robbanhat be a tél!  - írja az Időjárás.hu

Délelőtt jobbára gyengén felhős lesz az ég, az éjszaka képződött köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet egy-két helyen tartósan is megmaradhat.

Délután nagyrészt napos, kissé felhős időnek örülhetünk, csapadék nem lesz. A Dunántúl nyugati részein a rétegfelhőzet miatt erősebben felhős területek előfordulhatnak. Élénk lesz a délkeleti szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt a Dunántúlon erősen felhős, másutt közepesen vagy gyengén felhős lesz az ég. Délután a rétegfelhőzet a Dunántúlon tartósan megmarad, és a középső tájakon is megnövekszik a felhőzet, a Tiszántúlon lehet számítani a legtöbb napsütésre. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, de a ködös tájakon szitálás előfordulhat. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 7, 12 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem érkezik fölénk, de az időjárás mindig tartogat olyan hatásokat, melyek az időjárás-érzékenyeknél megterhelő tüneteket okoznak. - írja a meteoklinika.hu

Az éjszaka folyamán párássá válik és erősebben lehűl a levegő, reggelre többfelé csökken 5 fok alá a hőmérséklet. A hideg és nyirkos időben többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízület panaszok, melyek napközben is folyamatosan fenállhatnak. Az ízületi bántalmak enyhítése érdekében tartsa melegen fájó végtagjait és kezdje a napot egy átmozgató tornával, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg ízületeit. A hideg reggeleken nagy a megfázásveszély, fontos a vastag és réteges öltözet!

A szabadtéri tevékenységeknek az ország nagy részén kedveznek a körülmények. A napos területeken kellemes lesz az idő, lehetőség nyílik akár hosszabb sétákra, kirándulásokra.

A hűvösebb napok előtt fontos az immunrendszer erősítése, fokozza a C-vitamin bevitelt, fogyasszon minél több gyümölcsöt és zöldséget. Az év ezen időszakában is ajánlott minél több folyadékot fogyasztani és odafigyelni az egészséges étkezésre. Kerülje a cukros italokat és a zsíros ételeket, essen a választása forró teákra vagy forró levesekre.

A közlekedés során a pára és ködfoltok jelentik a fő veszélyt. A ködös tájakon alacsony a látástávolság, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s