fbpx Keményen nekiment Gyurcsány a kormánynak a Pfizer-vakcinák miatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Keményen nekiment Gyurcsány a kormánynak a Pfizer-vakcinák miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Keményen nekiment Gyurcsány a kormánynak a Pfizer-vakcinák miatt

2021. május 20. - 17:55

 

A DK elnöke a Facebook-oldalán háborodott fel azután, hogy kiderült, kiszállunk a következő uniós vakcinarendelésből.

Gyurcsány Ferenc úgy nyugtázta a kormányinfón elhangzottakat, hogy nem rendelünk több Pfizer-vakcinát.

„Lesz helyette elég keleti, meg lesz majd egyszer magyar vakcina is, nyilván majd azt is engedélyezi Szijjártó Péter. Látják a Pfizerre váró végeláthatatlan sorokat. Pakolgatják a fel nem használt keleti vakcinákat raktárból raktárba. Pontosan tudják, hogy a magyarok többsége az Európában engedélyezett oltásokban bízik. Csak nem érdekli őket” – írta a Facebook-oldalán

Gulyás Gergely a kormányinfón jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében a következő brüsszeli vakcina-beszerzésben Magyarország nem vesz részt. Ezt azzal magyarázta, hogy még van elég vakcinánk, és az oltási program is le fog lassulni – öt és fél, hatmillió beoltottig tudunk eljutni.

Ehhez képest tízmillió nyugati vakcina áll rendelkezésre, ha szükség van újraoltásra. Gulyás leszögezte, hogy van bőven keleti és nyugati oltóanyag is.

Az uniós beszerzés keretében 19 millió Pfizer-vakcinát kellene megrendelni úgy, hogy 2022-ben Debrecenben is képesek leszünk vakcinát gyártani – magyarázta a miniszter. A Reuters kiemelte, hogy az EU szóvivője arról beszélt, hogy egyedül Magyarország marad ki a rendelésből, ami értelmében a tagállamoknak lehetősége nyílik 1,8 milliárd Pfizer-dózis megvételére 2023-ig. (atv.hu)


 

h i r d e t é s