h i r d e t é s

Kenderesi Tamást szexuális zaklatás vádjával letartóztatta a dél-koreai rendőrség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kenderesi Tamást szexuális zaklatás vádjával letartóztatta a dél-koreai rendőrség

2019. július 28. - 15:04

 

Vasárnap hajnalban egy éjszakai szórakozóhelyen tartóztatta le a dél-koreai rendőrség Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes magyar úszót, mindezt a magyar csapat egyik képviselője is megerősítette. 

Kenderest Tamás - Forrás: demokrata.hu

Letartóztatása után ugyan rövid időn belül elengedték, de 10 napig nem hagyhatja el Dél-Koreát. Az információk szerint az úszó minden ellene felhozott vádat tagadott - írja a New York Times-ra hivatkozva a Nemzeti Sport.

Kenderesit egy 18 éves lány vádolta meg szexuális zaklatással, azonnal hívta a rendőrséget, majd ezt követően tartóztatták le az úszót - írja a HVG a Yonap hírügynökség információi alapján.

Közleményt adott ki a Magyar Úszó Szövetség Kenderesi Tamás zaklatási ügyével kapcsolatban

"A Magyar Úszószövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszószövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak” - írták a közleményben. (blikk.hu)


 

h i r d e t é s