h i r d e t é s

Később kapják meg a tanárok a félmilliós juttatásukat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Később kapják meg a tanárok a félmilliós juttatásukat

2020. november 20. - 08:16

 

Novemberről tudtak az érintett tanárok, de decemberben és februárban lesz a juttatás kifizetve a minisztérium szerint.

A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Varga György

Népszava cikke szerint csúszik a hátrányos helyzetű településeken oktató pedagógusok bruttó 500 ezer forintos juttatásának kifizetése, hiába ígérte azt meg nyáron Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere.

A kormány augusztusban döntött arról, hgy egy uniós finanszírozású projekt keretében 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri bruttó pluszjuttatást, amivel a koronavírus miatt a tavasszal elrendelt digitális munkarend szerinti oktatás során végzett többletfeladatok ellátást díjazzák.

Mivel többen úgy tudták az érintettek közül, hogy novemberben megkapják a juttatást, ami viszont eddig nem történt meg, a lap megkereste az emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), hogy mi a helyzet. Az EMMI válasza szerint decemberben és februárban valósulnak meg a kifizetések. 

"Bár a pedagógusok, gyógypedagógusok, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek, a részvétel önkéntes, bárki jelezhette, ha nem kívánt csatlakozni. Az Emmi tájékoztatása szerint a projektre eddig közel tízezer pedagógus jelentkezett" - olvasható a cikkben.

A Pedagógusok Szakszervezete korábban már üdvözölte a támogatást, ám azt is hozzátették, hogy a támogatás megosztó lehet, mert sokan kimaradtak abból. A PSZ továbbra is arra kéri a kormányt, hogy minden, az idei év folyamán digitális oktatást végző tanárnak adjanak legalább egyszeri 100 ezer forintos támogatást az otthoni munka kapcsán, ugyanis számos tanárnak saját pénzből kellett beruháznia, hogy a digitális oktatás feltételeinek eleget tegyen.

A Népszava cikke szerint a járvány második hullámának erősödésével egyre több iskolában állnak át digitális oktatásra, csütörtökön 448 általános iskolai osztályban és 34 általános iskolában volt digitális tanrend bevezetve. Rendkívüli szünetet 390 óvodában és 70 általános iskolában kellett elrendelni. És bár a kormánynak Ausztria a minta a járvány kezelésében – ahol nemrég az összes oktatási intézmény bezárásáról döntöttek –, az EMMI a lap érdeklődésére azt felelte, hogy a rendszerszintű átállást a kormány továbbra is szeretné elkerülni. (Propeller.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s