h i r d e t é s

Kész: naponta emlékeztetném a Fideszt, hogy nincs kétharmada

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kész: naponta emlékeztetném a Fideszt, hogy nincs kétharmada

2015. február 12. - 11:17
0 komment

 

Függetlenként lehet igazán a veszprémiek érdekét képviselni a parlamentben - mondta Kész Zoltán független országgyűlési képviselő-jelölt csütörtökön Veszprémben a programját bemutató sajtótájékoztatón.

A 8 szervezet és 3500 támogató ajánlását bíró független jelölt közölte, a programját a korábban magánszemélyek által indított Veszprémi civil konzultációra beérkezett 2000 válasz összesítése segítségével készítette el.

A Mi programunk - 3x3 ajánlat Magyarországnak, Veszprémnek, a vidéken élőknek című terv bemutatása során Kész Zoltán hozzátette, ha bejut a parlamentbe, minden nap emlékeztetni fogja a Fideszt arra, hogy nincsen kétharmada, "Orbán Viktor nem lesz kétharmaddal megválasztott, köztársaság nélküli köztársasági elnök". Emellett országos mozgalmat indítana a tisztességes adózásért és korrupcióellenes hálózatot hozna létre.

Veszprémnek szóló ajánlatai közt országgyűlési képviselőként egy alternatív, adócsökkentésre épülő önkormányzati költségvetést javasolna, törvényjavaslatot nyújtana be a lakásszövetkezetek gazdaságos működéséért és munkahelyteremtő befektetéseket hozna Veszprémnek.

Mint mondta, az elmúlt években rengeteg olyan kapcsolatra tett szert személyesen is a Szabad Piac alapítványon és a Polgári Platformon keresztül, melyek segítenek abban, hogy olyan beruházásokat hozzanak a régióba, melyek ösztönzik a munkahelyteremtést.

A vidéken élők számára helyi mozgalmat indítana a 8-as főút fizetőssé tételének megakadályozása érdekében, a gyermekek tanulását segítő ösztöndíjrendszert szervezne és alapítványt hozna létre a fiatalok helyben vállalkozásának segítésére.

Az elmúlt években saját alapítványával azzal foglalkozott, hogy forrásokat teremtsen és forrásokat hozzon létre - jelezte Kész Zoltán. "Én nem hiszek abban, hogy feltétlenül az államnak kell ezeket a forrásokat előteremteni" - fogalmazott, a korábban Balatonalmádiban megvalósított öregdiákok által létrehozott büdzsére utalva.

Hozzátette, újból vitára hívja a fideszes Némedi Lajost, mert a demokrácia alapjának tartja, hogy a választópolgárok megismerhessék a jelöltek programjait.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás - melyre a választási bizottság 12 jelöltet vett nyilvántartásba - 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd,Veszprém és Vilonya választói.

 

hvg.hu


 

h i r d e t é s