h i r d e t é s

Készenlétben tarthatjuk az esernyőt, helyenként záporesővel jönnek a felhők

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Készenlétben tarthatjuk az esernyőt, helyenként záporesővel jönnek a felhők

2019. március 01. - 06:13

 

Pénteken délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, csak helyenként lehet szakadozottabb a felhőzet. - írja az Időjárás.hu.

 A Dunántúlon és északkeleten helyenként alakulhatnak ki záporok. Délután túlnyomóan erősen felhős lesz az ég, szórványosan várható gyenge eső, záporeső. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 15 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek görcsös panaszokat és vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. - írja a meteoklinika.hu

Pénteken északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe. A hidegfront hatására országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok: amennyiben frontérzékeny, görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöt tapasztalhat. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet. A Dunántúlon a megerősödő szél tovább fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat.

Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól ajánlott sok folyadékot fogyasztani és kerülni a stresszes helyzeteket. A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie

Az időjárás az ország nagy részén nem kedvez a szabadtéri programoknak, az esős, szeles időben csökken a hő- és komfortérzet. Szabadtéri tevékenységek esetén vigyen magával esernyőt és viseljen réteges és vastag öltözetet.

A közlekedést erős oldalszél nehezítheti, nagymértékben csökkenhet a menetstabilitás. Az utakon türelmetlen és ingerlékeny sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, és a csapadék hatására nedvessé váló útburkolat miatt jelentősen megnövekszik a féktáv, vezessen fokozott figyelemmel!

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás. Időjárás-eredetű panaszaira megoldást talál a Meteo Klinikán, foglaljon időpontot még ma!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s