h i r d e t é s

Készüljön fel, elkérhetik a postán a személyit, ha csekket ad fel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Készüljön fel, elkérhetik a postán a személyit, ha csekket ad fel

2017. június 27. - 08:20

 

Hétfőtől a sárga és a fehér csekk befizetésekor a postán a személyit és a lakcímkártyát is elkérhetik, írja a Napi.hu

Fotó: Soós Lajos / MTI

A pénzmosás elleni törvény új rendelkezése június 26-án lépett életbe.

A Napi.hu munkatársának egy postán azt mondta az ügyintéző: csak akkor tudja továbbítani a befizetett pénzt, ha ráírja a feladó személyes adatait. A lap munkatársa olyan csekkeket akar föladni, amelyeken  alacsony, 15 ezer forint alatti összegek szerepeltek

A 2017. évi LIII. törvény, azaz a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályozás alapján hétfőtől a hárommillió-hatszázezer forintot el nem érő ügyleti megbízás teljesítésekor a postai szolgáltató az azonosításnál köteles rögzíteni természetes személy esetén a családi és utónevet, valamint a születési helyet, időt, a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfél esetében a nevét, rövidített nevét, valamint a székhelyének, külföldi székhelyű vállalkozás esetén - amennyiben ilyennel rendelkezik - a magyarországi fióktelepének címét.

Rögzítik a megbízás tárgyát és összegét is, és kérhetik a személyit, lakcímkártyát, külföldi befizető esetén az útlevelet vagy szintén a személyit. (index.hu)


 

h i r d e t é s