h i r d e t é s

Készüljön, pár napja van még a világvégéig

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Készüljön, pár napja van még a világvégéig

2017. szeptember 19. - 12:48

Egyesek szerint szeptember 23-án, vagyis most szombaton az általunk ismert világ véget ér. Nos, megnyugtatjuk kedves olvasóinkat, nem fog. A cikk itt akár véget is érhetne, de érdemes egy pillantást vetni arra, miért is gondolják többen, hogy közeledik a rettegett apokalipszis. - írja az origo.hu.

Az utolsó ítélet Michelangelo festményén Forrás: Wikimedia Commons Forrás: origo.hu

A valóságtól igencsak elrugaszkodott állítást nem más mondja, mint David Meade, aki egyszerűen csak „keresztény numerológusként" aposztrofálja magát (bár a The Washington Post cikkében csillagászként is hivatkozik saját személyére).

Szeptember 23-án kezdődik a nagy „show"

Meade szerint a 33-as számból kell kiindulni. Szeptember 23. pontosan 33 nappal az után van, hogy augusztus 21-én bekövetkezett a teljes napfogyatkozás az Egyesült Államokban, és ha ez nem lenne elég, még Jézus is 33 évet élt, ráadásul a zsidók istenének neve (Elohim) pont 33-szor van megemlítve a Bibliában.

Úgyhogy ebből nem lehet mást leszűrni, csak azt, hogy szeptember 23-án megtörténik az elragadtatás, azaz akik Istennek tetsző életet éltek, felmennek a mennybe az Atyához, míg akik fürdőztek a bűn mocsarában, azok a Földön várhatják a világvége minden bizonnyal nem túl kellemes következményeit.

Már sokadszorra jön a "világvége", de eddig mindig túléltük Forrás: Wallpaper Beta/origo.hu

A „szakértők" szerint az idők végezetét csillagászati esemény is jelöli, a Hold három bolygó előtt is elhalad ezen a héten, amiből állítólag semmi jó nem következik.

Ez a három planéta a Merkúr, a Vénusz és a Mars. Azért a jóslaton Meade kicsit finomít, szerinte nem arról van szó, hogy a szülőbolygónk felrobbanna, vagy valamilyen kozmikus katasztrófa részeként elenyészne, csupán az általunk ismert világnak szakad vége, októberben pedig már semmire sem fogunk ráismerni, talán még saját magunkra sem.

Természetesen a bejelentés nyomán egyre több ilyen témájú Youtube-videó is napvilágot látott, ezekben drámai szövegekkel és zenével készítik fel a vakon hívőket a nagy változásokra. Van olyan videó, amely már a kétmilliós nézettséget is elérte, sőt meghaladta.

A Nibiru halálos árnya vetül ránk

Ha mindez nem lenne elég, az összeesküvés-elméletek lelkes hívei még a Nibiru nevű bolygó közeledését is várják. Egyes igencsak vad teóriák szerint ezt a planétát nem látjuk, de egyre csak közeledik és hamarosan nekünk ütközve porrárobbantja szeretett szülőbolygónkat.

Bár egyre inkább úgy tűnik, a Naprendszernek lehet egy kilencedik bolygója, ez nem azonos a fent említett halálplanétával, amelynek a létét a NASA igyekszik vehemensen cáfolni, mint látjuk, nem sok sikerrel.

Akiket mindezek ellenére kétkedés fogott el, és retteg attól, hogy a szombatot nem pihenéssel, hanem meneküléssel és jajveszékeléssel fogja eltölteni, annak pont Jézus nyújt megnyugtató választ a Bibliában:

Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya

(Máté 24:36, 42).

origo.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky