h i r d e t é s

Két emelet omlott le egy budapesti épület bontása közben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két emelet omlott le egy budapesti épület bontása közben

2022. május 16. - 18:17

A Böszörményi úton egy épület darabjai az útra hullottak., autók rongálódtak meg.

Forrás: MKKP BP XII. kerület / Facebook

Több autó megrongálódott Budapesten, egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese.

Kolozsi Péter elmondta: a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat. Sérültet nem találtak.

A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták - tette hozzá.

A BKK Info Facebook-oldalán azt írták: a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében zárták le.

Emiatt az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, és az Apor Vilmos tér megállót.

A 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmén tér felé a Szendi árok megállót sem.

A 212-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem – ismertették.

A hírről elsőként a Telex számolt be, olvasói beszámolókra hivatkozva. Egyikük úgy fogalmazott, hogy maga a bontás terbe volt véve, de váratlanul két emelet elindult a másik, vagyis az utcafront irányába. Másikuk pedig arról számolt be, hogy a törmelék az utáca zúdúlt, megbénítva a gépkocsiforgalmat és villamos-közlekedést.

Az biztos, hogy nem úgy tervezték, hogy az utcára zúduljon a törmelék – tették hozzá. (Infostart)

Képek forrása: MKKP BP XII. kerület / Facebook


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s