h i r d e t é s

Két kézzel szórja a pénzt a kormány az üres kalapból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két kézzel szórja a pénzt a kormány az üres kalapból

2020. november 19. - 18:36

 

Úgy tűnik, nem áll távol a kormánytól a varázslat: nagy pénzosztást rendeztek a gazdaságvédelmi alap terhére, amelynek pénzkeretét ezzel már két és félszer osztották el.

A kép illusztráció! - Forrás: Városi Kurír

A kormány a Gazdaságvédelmi Alap terhére 297,228 milliárd forintot csoportosít át - adta hírül a portfolio.hu a hivatalos közleményre hivatkozva. Ezzel 2379 milliárd forint fölé emelkedhetett az alap terhére kifizetett összeg, ami összesen már 2,5-szeresét jelenti az eredeti 923 milliárd forintos előirányzatnak. Az alapban tehát már rég nincs fedezet.

A legnagyobb egyedi tétel 80 milliárd forint volt a szerdai átcsoportosításokban, ezt a Pénzügyminisztérium kapta nagyvállalati beruházási támogatások finanszírozására. Emellett 70 milliárd forinttal növekszik a KKM koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásának összege, 47,7 milliárd forinthoz jutott a külügy külgazdaság-fejlesztési célelőirányzata és 35 milliárd forinthoz a határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatása.

A Miniszterelnökség egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások jogcíme 18 milliárd forintot kapott, 16 milliárd forintot csoportosított át a kormány a Miniszterelnöki Kabinetiroda turisztikai fejlesztési célelőirányzatára, 9,3 milliárd forint ment a Belügyminisztériumnál a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s