h i r d e t é s

Kezdődik a kampány: rákszűrés helyett Orbán mellett kampányolt az iskolában a fideszes politikus

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kezdődik a kampány: rákszűrés helyett Orbán mellett kampányolt az iskolában a fideszes politikus

2018. január 26. - 13:28

 

Igazából úgy indult az egész, hogy a méhnyakrák-szűrésre szeretnék a gimisek figyelmét felhívni. Ehelyett Fidesz-propagandát kaptak. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: csoborkatalin.fidesz.hu

Iskolába a politikát bevinni gusztustalan dolog. Az egész még jobban bűzlik, hogy kiderült: még át is verték a gimiseket, akik azt hitték, valami hasznosat tudnak meg a rákszűrésről.

A 444 beszámolója szerint január 11-én „egészségvédelmi előadást” tartottak volna egy miskolci középiskolában. A KLIK fenntartású intézmény az eseményt olyan 11. és 12. évfolyamos tanulók számára hirdetett meg, akik már betöltötték 18. életévüket – vagyis szavazókorúak.

Azért írtuk, hogy „előadást tartottak volna”, mert Csöbör Katalin fideszes politikus és egy kollégája a méhnyakrákról nem sokat beszélt (konkrétan 5 percet a 45 perces előadás alatt), viszont a köztársasági elnökről, Orbán Viktorról, a stadionokról és a magyar egészségügy világszínvonaláról annál többet. Mindezt egy állami fenntartású gimnáziumban, egy olyan előadáson, ami az egészségvédelemről szólt volna.

Az egészséges életért, majd A méhnyakrák ellen címmel hirdették meg az amúgy 45 perces előadást, amelyen 40 percen keresztül tömény fideszes propagandával tömték a fiatal szavazókat.

A 24.hu beszámolója szerint a fideszes képviselő felvezetésként megkérdezte a diákokat, hogy ki a köztársasági elnök, majd a válasz után azt is, ki a miniszterelnök.

Reméljük, még jó sokáig ő lesz! 

- jelentette ki a diákok helyes válaszára reagálva.

Csöbör ezután Magyarországról készült videókat vetített, melyekben magyar feltalálókat méltattak, majd horthysta-revizionista térképelemzés következett, melyből kiderült, régen mennyivel nagyobb volt hazánk területe. A politikus ezek után megyei vonatkozású dolgokról beszélt, melyekről szintén kisfilmeket kellett végignézniük, majd lejátszotta a Bíborszél zenekar Miskolc című kampánydalát.

A méhnyakrák helyett ezután a térségben végrehajtott fejlesztésekről volt szó, többek között a Diósgyőri Stadionról is. Az egészség témáját végül annyiban érintették az előadáson, hogy a fidesz-képviselő a saját kirándulós, nyaralós, tornászós képeit mutogatta a fiataloknak, azt magyarázva, milyen fontos a testmozgás. Természetesen a politikus itt sem tagadta meg önmagát:

a fotók közé olyan képeket is berakott, amiken Orbán Viktorral fog kezet.

Csöbör Katalin után a másik előadó elmondta, hogy a magyar egészségügy milyen világszínvonalú, de méhnyakrákszűrésről nem esett szó.

Az egész előadást a Nő A Siker Alapítvány szervezte, amelyet többek között Csöbör Katalin alapított. A diákokat az előadáson „Nő A Siker” feliratú plakátok és szórólapok fogadták.

A Nő A Siker Alapítványt hivatalosan azzal a céllal alapították, hogy

a gyakorlatban is segítse a nők esélyegyenlőségét mind a társadalomban, mind pedig a gazdaságban betöltött szerepeikben.

Ha azonban egy kicsit komolyabban megkapirgáljuk az Alapítvány tevékenységét könnyedén megállapíthatjuk, hogy egy fideszes álcivil szervezetről van szó, amely Csöbör Katalin és a Fidesz  újraválasztásáért küzd.  A NAS honlapján az áll, az alapítvány működését különböző forrásokból, támogatások, pályázati források, adományok, saját tevékenységből származó bevétele biztosítja.

b1.blog.hu

 


 

h i r d e t é s