h i r d e t é s

Kiadó Winston Churchill egykori londoni legénylakása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiadó Winston Churchill egykori londoni legénylakása

2019. augusztus 14. - 12:51

Kiadó Winston Churchill egykori londoni legénylakása, amelyben a későbbi miniszterelnök politikai pályafutásának kezdetén élt. – írja az MTI

@Nick Kent Photography

A brit főváros egyik legelőkelőbb kerületében, Mayfairben lévő lakást heti 1500 fontért vagy havi 6200 fontért lehet kibérelni a környék első számú ingatlanirodájától.


Churchill azokban a napokban cilindert, keményített szárnygallért, kabátot és selyem alsóneműt viselt.

A Wetherell tájékoztatása szerint a két hálószobás, bútorozott lakás, amely az ötcsillagos Connaught Hotelre néz, a Mount Streeten, egy szivarbolt felett található. Az üzlet emléket is állít a szivarok iránti rajongásáról ismert politikusnak.


A lenti szivarbolt arra utal, hogy ki lakott valaha fent - Forrás: Londonist

A ház kapuja - Forrás: Londonist

Winston Churchill 1900 és 1905 között lakott a Viktória korabeli épület második emeletén lévő lakásban, amelynek bérleti jogát unokafivérétől, Marlborough kilencedik hercegétől vette át. Huszonhat éves korában költözött oda, akkor már nevet szerzett magának katonaként és haditudósítóként.


Forrás: Londonist

A 98 négyzetméteres lakásban élt, amikor megkezdődött több mint 60 évig, 1964-ig tartó parlamenti képviselői karrierje. Több liezonja volt ebben az időszakban, mások mellett Pamela Plowden társasági hölggyel, majd Ethel Barrymore amerikai színésznővel, végül Muriel Wilson örökösnővel.


Forrás: Londonist

Az épületet Ernest George és Harold Peto tervezte, az idők folyamán azonban átalakításon esett át, csakúgy, mint Churchill egykori lakása. Peter Wetherell, a nevét viselő iroda igazgatója szerint a Mount Street az egyik legkeresettebb Mayfairben: a különleges stílusú terrakotta házak sok érdeklődőt vonzanak, Churchill egykori lakásának bérleti lehetősége pedig egyedülálló.


h i r d e t é s

Clicky