h i r d e t é s

Kiborult a berlini magyar nagykövet az orbánozós német film miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiborult a berlini magyar nagykövet az orbánozós német film miatt

2019. szeptember 09. - 07:16

 

Györkös Péter szerint a becsületsértés határát súrolja a menekültválságról szóló ZDF-es dokumentumfilm. - írja a hvg.hu.

Illusztráció: kolozsvaros.com

A berlini magyar nagykövet szerint „a valóságtól idegen, és néhol már a becsületsértés határát súroló propaganda” Magyarországgal és személyesen Orbán Viktorral szemben a menekültválságról szóló új német dokumentumfilm.

Györkös Péter nyílt levelét az Index.hu ismertette, miután szerdán a ZDF német közszolgálati csatornán bemutatták A döntés órái: Angela Merkel és a menekültek című filmet. A doku a 2015-ös menekültválság magyarországi történéseit mutatja be, a Keleti pályaudvartól Merkel dolgozószobájáig.

Györkös szerint - akinek reklamálását először az Azonnali ismertette - a film azt a látszatot kelti, mintha a Keleti lett volna a migrációs válság kiindulópontja, pedig több, mint ezer kilométerre van az EU és a schengeni övezet külső határától.

A nagykövet tiltakozására reagált a ZDF is: ők biztosak benne, hogy az eseményeket úgy mutatták be a filmben, ahogy azok megtörténtek.

A filmről, benne Orbán Viktor szerepéről korábbi kritikánkban olvashat.

hvg.hu


 

h i r d e t é s