h i r d e t é s

Kibújik a nap a felhők közül, mára is jut a szélből

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kibújik a nap a felhők közül, mára is jut a szélből

2019. február 27. - 06:12

 

Szerdán délelőtt tovább csökken a felhőzet, általában napos idő lesz. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

 Csapadék nem várható.  Délután a többórás napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja, csapadékra nem kell készülni. Erős lesz az északi szél. 6, 11 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán hajnalban gyenge hidegfronti hatás érvényesül, de napközben már mérséklődnek a tünetek. - írja a meteoklinika.hu

A szélre érzékenyek panaszai pedig még napokig nem szűnnek. A megterhelő időszak a frontérzékenyek mellett másokat is megviselhet.

Szerdára virradó éjjel gyenge hidegfronti hatás érvényesül, azonban ha kifejezetten csak a frontra érzékeny, estére mérséklődnek majd a tünetei. Addig azonban bármely részén éljen is az országnak, fejfájásra, a görcsös panaszok erősödésére számíthat, illetve vérnyomás-ingadozás is előfordulhat önnél, ha hajlamos erre.  Napközben markáns front már nem hat a szervezetre. Tartósabb tünetekre akkor készüljön, ha a szélre érzékenyek csoportjába tartozik – ezek még éjszaka is fennállhatnak. Ebben az esetben továbbra is alvásproblémákkal küzdhet, és egész héten ezt tapasztalhatja. Éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a hálószobában, és ne terhelje a gyomrát sem késő este. Napközben a fejfájása is erős lehet!

Idegi feszültségét átmenetileg csökkentheti, ha tudatosan próbálja kerülni a stresszt, a megterhelő tevékenységeket, illetve az étrendje is álljon könnyű fogásokból, és tartalmazzon minél több zöldség- és gyümölcsfélét. 

A pollenterhelés mérséklődik, jelenleg a mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágpora található meg nagyobb mennyiségben a levegőben. Allergiásként most nem számíthat kifejezetten intenzív tünetekre. A levegőminőség szintén javul.

A közlekedés továbbra is veszélyes lesz, akinek nem muszáj, az ne keljen útra, illetve számoljon hosszabb menetidővel. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is ronthatják a feltételeket.

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s