h i r d e t é s

Kiderült, hogy mi történt a Tusványos táborban, amelyen Orbán Viktor is részt vett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiderült, hogy mi történt a Tusványos táborban, amelyen Orbán Viktor is részt vett

2018. augusztus 08. - 08:14

 

Ádám Valérián, a Marosvásárhelyi orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar hallgatóinak lelkes támogatója, nyilvános figyelmeztető jelzést adott a tusnádfürdői Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban észlelni vélt jelenségekről, amely táborban évről évre részt vesz Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külpolitikai Bizottságának vezetője, valamint a magyar kormány számos más tagja.

Forrás. ziarharghita.ro

Ádám Valérián nem sokkal a tábor idei kiadásának végén így nyilatkozott: „Ebbe a táborba nagyon sok fiatal jár. És sok szülővel beszéltem, akik nem akarják ebbe a táborba engedni gyermekeiket, mert ott alkoholfogyasztás folyik. A lényeg az lenne, intézkedjünk annak érdekében, hogy betiltsák az alkoholfogyasztást a táboron belül. Ezért igyekeztem dokumentációt is készíteni, hogy akik ezt a tábort finanszírozzák, gondoljanak arra, hogy a táborban kulturális szempontból elkel némi javítás. Azt láttam, hogy a normálisnál több alkoholt fogyasztanak el a táborban. Úgy vélem jó lenne, ha nem lenne alkoholfogyasztás. Sokkal vonzóbb lenne alkohol nélkül”.

Ádám Valérián a Romániai Magyar Orvos-és Gyógyszerészképzésért Egyesület (RMOGYKE) elnöke. A tusnádfürdői tábor alkalmával több tiltakozó akciót szervezett a romániai magyar orvosi és gyógyszerészeti oktatás helyzete miatt, amelyet azonban ismeretlen okokból a szervezők betiltottak. Tetteiért Ádám Valeriánt eltávolították a tábor területéről.

Ádám Valerián megjegyezte, hogy az általa említettek alátámasztására több bizonyítékkal is rendelekezik.

ziarharghita.ro


 

h i r d e t é s