h i r d e t é s

Kiderült, mennyi embert érint a pénzintézeti "befagyasztás"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiderült, mennyi embert érint a pénzintézeti "befagyasztás"

2019. június 24. - 13:55

 

Nem véletlen, hogy a pénzintézeti ügyfeleket érintő adategyeztetési határidőt ki akarja tolni a Magyar Bankszövetség. - írja a infostart.hu.

Illusztráció: pixabay.com

A bankok többsége már tavasszal küldött levelet ügyfeleinek, amelyben figyelmeztettek: a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának hatékony megakadályozása érdekében a magyarországi pénzügyi szolgáltatóknak legkésőbb idén június 26-ig teljes körű átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről. Két hete a Pénzügyminisztérium (PM) azt közölte, hogy mintegy kétmillió bankszámla – ez az összes számla ötöde – tulajdonosa még mindig nem pótolta hiányos adatait.

Ez a szám – derült ki a parlamenthez benyújtott módosító javaslat indoklásából – azóta a felére csökkent, de még

így is nagyon magas, meghaladja az egymilliót

- írta az azenpenzem.hu.

A parlament várhatóan hétfőn, de legkésőbb kedden határozhat arról, hogy az adategyeztetési határidőt június 26-áról augusztus 31-ére tolja ki. Igaz, a pénzügyminiszter törvénymódosító javaslata egy hónappal rövidebb határidőt szab, mint amit a bankok kértek.

A jogszabály arról is rendelkezik, hogy az életbe lépését követően 3 napon belül (ami a javaslat szerint a kihirdetés napján délután hatkor lesz) a pénzintézeteknek tájékoztatniuk kell azokat, akiknek teendőik vannak.

infostart.hu


 

h i r d e t é s