h i r d e t é s

Kiderült mi okozta egy három fős család rejtélyes halálát Kaliforniában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiderült mi okozta egy három fős család rejtélyes halálát Kaliforniában

2021. október 22. - 14:00

Jókora fejtörést okozott az amerikai hatóságoknak egy háromfős család halála.

A 45 éves Jonathan Gerrish feleségével, Ellen Chunggal (30), egyéves kislányukkal, Mijuval és kutyájukkal a kaliforniai Sierra nemzeti erdőpark egy távoli részén haltak meg. - Fotó: Rex/Shutterstock

A 30 éves Ellen Chungot, 45 éves férjét, Jonathan Gerrisht, valamint egyéves lányukat, Mijut és a kutyájukat augusztus 17-én találták holtan Kaliforniában, a Sierra nemzeti erdőpark mindentől távol eső túraútvonalán.

Világos volt, hogy kirándulás közben vesztették életüket, de ahogy vizsgálták a lehetséges okokat, kénytelenek voltak sorra mindegyiket kizárni. Arra jutottak, hogy se szén-monoxid, se a bányákból származó gázok, se villámcsapás, se öngyilkosság, se kábítószer nem okozhatta a halálukat, írja a Guardian.

Még az ottani folyókban található, mérgező algákra is gyanakodtak, de ezt az elméletet sem sikerült alátámasztani. A hatóságok különös, szokatlan esetként beszéltek az ügyről, és ismeretlen veszélyre hivatkozva lezárták a közelben levő útvonalakat. Csütörtökön aztán előálltak a megoldással: arra jutottak, hogy az extrém hőség és a kiszáradás okozhatta a vesztüket.

Azokban a napokban 43 fok volt a környéken, ahol ráadásul árnyék is alig van. A náluk levő, 50 literes vizes palack teljesen kiürült, autójuk másfél kilométerre volt, és térerő híján telefonálni sem tudtak.

Barátjuk elmondása szerint a férj szoftverfejlesztőként dolgozott a Snapchatnél, a feleség pedig korábban jógaoktató volt, mostanában családterapeutának tanult. (444.hu)