h i r d e t é s

Kijárási tilalmat rendeltek el Óbudán a 12 év alattiaknak, most már azt mondják, csak ajánlás volt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kijárási tilalmat rendeltek el Óbudán a 12 év alattiaknak, most már azt mondják, csak ajánlás volt

2018. június 13. - 12:51

 

Csak a bandákba verődve randalírozó, csellengő gyermekek ellenőrzése a cél. - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: H.Szabó Sándor

12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra!

– vette észre a Facebookon az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet (ÓBKF) közleményét a 444.

A bejegyzés meglehetős vihart kavart Óbudán, hiszen a tiltás finoman szólva sem életszerű. Az ekkora gyerek, pláne a lakótelepi, már egyedül jön-megy a környéken, lemegy a játszótérre, leviszi a szemetet, kutyát sétáltat, bevásárol biciklizik – sorolhatnánk napestig. 

Az ÓBKF azonban utóbb elnézést kért a poszt miatt  majd megírta, hogy

csak egy ajánlásról van szó,

a gyerekeknek nem tilos kimenniük az utcára, ők csak a vonatkozó törvény értelmében járnak el. Mint írják: „nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport,

a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél.

Elsősorban a »vigyázó tekintetre« és a jelenlét megteremtésére fektetve a hangsúlyt, de természetesen veszély észlelése esetén, azonnal intézkedést eszközölve 

– igyekeztek megnyugtatni a kedélyeket:

168ora.hu


 

h i r d e t é s