h i r d e t é s

Kik fogják túlélni Orbán Viktor uralmát?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kik fogják túlélni Orbán Viktor uralmát?

2020. május 29. - 08:18

 

A Demokratikus Koalíció elnöke a hatalom nélkül élni képtelen miniszterelnökről nyilatkozott

Forrás: 24.hu

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke nyilatkozott arról, hogy a kormány tervei szerint az önkormányzatoknak a gépjárműadó éves bevételeit (ami összesen 34 milliárd forint) át kell irányítaniuk a központi költségvetésbe: Orbán a bosszú embere. A kicsinyes bosszúé. Itt állunk a járvány közepén. Ezermilliárdok kellenének hatásai kezeléséhez. Neki meg mi jut eszébe?

Elvenni az önkormányzatoktól 34 milliárd forintot. Azoktól az önkormányzatoktól, melyekre most csak úgy dőlnek a plusz feladatok. Büntetni Budapestet, büntetni az önkormányzati választásokon elvesztett nagyvárosokat. – Horthy Miklós is így vonult a „bűnös város” ellen.

Elvenni a pártoktól pár százmillió forintot. Azoktól az ellenzéki pártoktól, amelyek egyébként is szegények, mint a templom egere, melyek a kivéreztetés határán vannak. Gondolja, tiltakozni úgysem fognak. Már csak jó ízlésből se. Pusztuljanak!

Niedermüller Péter, Orbán Viktor egyik leggyűlöltebb politikai ellenfele, a budapesti Erzsébetváros (VII. kerület) új polgármestere, megválasztását követően személyesen hallgatta meg mindazokat a kerületi lakosokat, akiket Vattamány Zsolt, a Fidesz bukott politikusa, kilenc esztendőn át nem fogadott, nem törődött a sorsukkal. Az új polgármester, akinek személyét az elsők egyikeként támadta meg Orbán, így polgármesteri tevékenységét hátrányos helyzetből kezdhette el - a rendelkezésére álló szociális keretből még tavaly ősszel, konkrét összegekkel támogatta a legszegényebb honfitársait. Erre, ahogy azt a magyar fővárosból érkező levelek írói értesítettek, még nemigen volt példa a kerületükben.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, az elmúlt napokban így vélekedett a néhány év alatt alaposan meghízott miniszterelnökről: „Itt áll előttünk egy kicsinyes gazember. Politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcs rángatta útonálló. Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk. De neki most is csak a bosszú jár a fejében. De ezt is túléljük. Mi több, őt is.” 

Orbán Viktor (Soros György kitartottja), aki mindent és mindenkit elárult, aki őt a diktatúra felé haladó útján támogatták - talán azért, mert nem ismerték fel szándékait - így vélekedett Gyurcsány Ferencről 1989-ben:

 „Egyetlen ember van környezetemben a KISZ-eseink közül, akit én ismerek, akit komolyan kell venni, ha az ember tárgyal vele, mert az próbára teszi az ember képességeit, ...az a Gyurcsány nevű ember”. 

 

Kollár Erzsébet,
a rendszerváltók lelkiismerete


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s