h i r d e t é s

Kilövési engedélyt adtak ki Németh Szilárdra?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kilövési engedélyt adtak ki Németh Szilárdra?

2019. szeptember 25. - 16:27

 

Nekitámadt a Nemzeti Sport a Németh Szilárd vezette birkózósportnak. Az apropót maga a Fidesz alelnöke szolgáltatta, aki időnként érdekes kijelentésekre ragadtatja magát, máskor meg birkafejet eszik sokak megrökönyödésére. 

Forrás: Németh Szilárd Facebook oldala

Ezúttal a Facebookon üdvözölte a kazahsztáni világbajnokságon magyar színekben induló, és érmet, valamint olimpiai kvótát szerző Muszukajev Iszmailt.

„Szívből gratulálok a magyar szabadfogású birkózók első Kazahsztánban szerzett érméhez Muszukajev Iszmailnek, aki lenyűgöző teljesítménnyel, öt mérkőzést megnyerve nem csak olimpiai kvótát, de egy értékes bronzérmet is bezsebelt. Szép munka volt!”

Ezt írta Németh Szilárd, aki a versenyzőt pártja nagygyűlésein az európai és a magyar kultúrát veszélyeztető migránsnak nevezte volna.

A  Nemzeti Sport szerint a dagesztáni sportoló, aki jó egy évvel ezelőtt, feltehetőleg még azt sem tudta, hogy hol van Magyarország nem egy magyar fiatal, (vagy nem fiatal) magyar birkózó elől vette el a lehetőséget, ilyen ugyanis nem akadt sehol, amerre a szem ellát.

A történetbe beszállt az ugyancsak kormányhoz közeli Magyar Nemzet is, szerintük ez azért is nagy baj, mert 2012 óta Magyarország három világversenynek volt a helyszíne, ám hiába a megannyi erőfeszítés, és anyagi befektetés, egy valamire való echte magyar birkózót nem sikerült kitermelni.

Azt is a magyar birkózósport szemére vetették, hogy bár a kormány az adófizetők pénzéből milliárdokkal támogatja a négy éve Németh Szilárd nevével fémjelzett sportágat, a nem kifejezetten magyar felmenőkkel rendelkező Muszakajev Iszmail volt az egyetlen, aki sikeresen szerepelt a versenyen. Mindezek után nem csoda, hogy amikor a HVG megkérdezte Németh Szilárdot, melyik a kedvenc újságja, a Fidesznek ez az nagytermetű oszlopa nem valamelyik kormányhoz közeli sajtóorgánumot említette, hanem, nyilván, mert jó poénnak gondolta, a Kutya Magazint.

Túl azon, hogy az Orbán Viktor kiemelten kedvelt sportújságírója által főszerkesztett sportlapnak, és a Simicska Lajostól visszabitangoltatott Magyar Nemzetnek ezúttal igaza van, azt is látnunk kell, hogy ezek az újságok maguktól nem vetemedtek volna arra, hogy megtámadjanak egy Németh Szilárd kaliberű fideszes nagyágyút.

Valahonnan kaphatták a bátorítást, talán még elvárást is megfogalmaztak velük szemben. Nem zárható ki ugyanis, hogy Orbán Viktornak elege lett a birkózásra elszórt milliárdokból (lett volna a pénznek jobb helye, stadion, vagy kisvasút épülhetett volna belőle), és így kívánta jelezni Németh Szilárd felé (irányába, nak,) hogy ideje lenne a pénzért valamilyen felmutatható eredményt produkálni.

Amiben meg neki van igaza. Úgyhogy ez itt egy nagyon szerencsés történet, olyan, amelyben mindenkinek igaza van. Még Németh Szilárdnak is, amikor azt mondja, hogy neki a Kutya Magazin a kedvenc újságja. (hirklikk.hu)

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s