h i r d e t é s

Kis lehűlés érkezik, a márciusi záporesők egész nap lesben maradnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kis lehűlés érkezik, a márciusi záporesők egész nap lesben maradnak

2019. március 25. - 06:14

 

Hétfőn délelőtt kezdetben változóan felhős lesz az ég, és záporok is lehetnek, majd észak felől elkezd csökkenni a felhőzet. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután észak felől átmenetileg tovább csökken a felhőzet, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. Az északnyugati szél élénk lesz. 11, 16 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőre virradóan egy hidegfront érkezik, az arra érzékenyek egész nap fejfájásra és görcsökre panaszkodhatnak, a párás idő pedig sok más embert is megviselhet. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn egy átvonuló hidegfront alakítja a humánmeteorológiai helyzetet, így ha erre érzékeny, akkor országszerte tapasztalhat görcsös fejfájást, illetve egyéb görcsös panaszokat. A fejfájás ellen átmenetileg masszírozza meg a halántékát körkörösen, így pár percre javulhat a helyzete. 

Fontos megemlíteni, hogy a szívbetegek állapota is romolhat - ha ön is érintett, akkor napközben próbálja kerülni a megerőltetéseket. Többfelé fülledt lesz a levegő, a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők nehézlégzést tapasztalhatnak. Az idősek, a keringési- és vérnyomáspanaszokkal élők, valamint a szívbetegek egész nap tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljenek mindenféle fizikai megerőltetést, a déli órákban pedig pihenjenek le!

A pollenterhelés csökken.

A közlekedésben az ingerlékeny, türelmetlen sofőrök miatt is növekszik a balesetveszély, illetve eleinte elsősorban az északi és a keleti országrészben esőtől nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Vezessen mindig az útviszonyoknak megfelelően!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, fejfájás, szívpanaszok, infarktusveszély. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s