h i r d e t é s

Kokó távozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkári posztjáról

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kokó távozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkári posztjáról

2022. július 31. - 05:37

Indoklást egyelőre nem közöltek, olimpiai bajnokunk helyét egy görög sportember vette át.

Kovács Kokó István - Forrás: Origo

Váratlanul leváltották Kovács Kokó Istvánt a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) főtitkári posztjáról – írja a Telex az Inside the Games brit sportportál nyomán. A hír szerint olimpiai bajnok ökölvívónk a szövetség átalakítása miatt távozott, de bővebb információt nem közöltek.

Emlékeztettek arra, hogy az Atlantában 1996-ban olimpiai aranyérmet nyert Kokót tavaly márciusban nevezték ki. Most helyét ideiglenesen a görög George Yerolimpos vette át, aki korábban 16 évig volt a Karate Világ- és Európai Szövetség főtitkára, és a Görög Olimpiai Bizottságban is tisztségeket töltött be.

A portál megjegyezte, hogy az IBA vezetőségében, az ügyvezetői és a fejlesztési igazgatói poszton is személyi változások történtek. A főtitkári posztra most pályázatot írnak ki, amelyre augusztus közepéig lehet jelentkezni. A vezetőváltásokra magyarázatot adhat, hogy az IBA májusi isztambuli kongresszusának szabályosságát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kétségbe vonta, és 2024-es párizsi olimpia ökölvívótornájának szervezési jogát is megvonta a szervezettől. (Népszava)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s