h i r d e t é s

Koreai tudósok szerint újra aktívvá válhat a vírus a gyógyultakban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koreai tudósok szerint újra aktívvá válhat a vírus a gyógyultakban

2020. április 10. - 09:29

 

51 páciens, akiket korábban gyógyultnak nyilvánítottak, ismét pozitív eredményt mutatott

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A koronavírus "újraaktivizálódhat" azokban, akik már kigyógyultak a betegségből a dél-koreai járványügyi központ (CDC) szerint, írja a Bloomberg. 

51 dél-koreai páciens, akiket korábban gyógyultnak nyilvánítottak, ismét pozitív eredményt mutatott, állítja a koreai járványügy. A CDC szerint nem arról van szó, hogy ezek az emberek ismét elkapták a betegséget, hanem az történhetett, hogy a vírus újraaktivizálódott.

Egyre inkább az újraaktivizálódásra gyanakszunk, mint lehetséges okra, de átfogó tanulmányokat végzünk a dologgal kapcsolatban. Előfordult, hogy egy páciens egyik nap negatív, másik nap pozitív teszteredményt mutatott

– mondta el Csijong Jeun-kjong, a CDC igazgatója.

Akkor számít gyógyultnak valaki, ha 24 órán belül kétszer is negatív lesz a tesztje Koreában. A CDC tovább vizsgálja a kérdéses eseteket. Dél-Korea egyike volt az első országoknak, ahol elterjedt a koronavírus. Eddig összesen 10 450 regisztrált eset volt az országban, ahol most már csak nagyon kevés új fertőzöttről van hír. Az ázsiai országban rendkívül kiterjedt tesztelést végeztek, és a legmodernebb eszközöket vetették be a fertőzöttek kapcsolati hálójának felderítésében. (index.hu)


 

h i r d e t é s