h i r d e t é s

Környezetbarát és kényelmes e-shopping platformmal szeretnék megváltoztatni az emberek hozzáállását a környezetvédelemhez

Olvasási idő
12perc
Eddig olvastam

Környezetbarát és kényelmes e-shopping platformmal szeretnék megváltoztatni az emberek hozzáállását a környezetvédelemhez

2019. január 25. - 15:17

 

A P&G 11 márkával csatlakozik a TerraCycle-höz, a környezetbarát és kényelmes e-shopping platformhoz. 
2019-ben Game-Changing Model kerül tesztelésre Párizsban és New York-ban.

A Procter & Gamble bejelentette, hogy a legnépszerűbb termékei esetében bevezeti az újrafelhasználható, újratölthető csomagolást. Ez része annak az új stratégiának, melynek célja, hogy megváltoztassa az emberek hozzáállását az egyszer használatos csomagolásokkal és a hulladékokkal kapcsolatban. Emellett a vállalat új, „gyűjt és újrahasznosít” megoldásokat vezet be, amelyek segítenek a felesleges hulladéktermelés felszámolásában. Ennek része a LoopTM vállalatával létrejött partnerség, melynek eredménye egy körkörös e-kereskedelmi platform, amelyet az újrahasznosítással foglalkozó vezető nemzetközi cég, a TerraCycle fejlesztett ki. A P&G legnagyobb globális márkái közül több, például a PanteneTM, a TideTM, a CascadeTM és az Oral-B TM is csatlakozik majd ehhez az innovatív platformhoz az év során.

A Loop az első olyan globális, „körkörös csomagolási és vásárlási megoldás”, amelynek célja, hogy javítsa a környezetvédelmi teljesítményt és emelje a kényelmet, a jelenlegi e-kereskedelmi megoldásokhoz képest az összegyűjtött, megtisztított, újratöltött és újrafelhasznált csomagolások által. A Loop lehetőséget biztosít az használt termékek összegyűjtésére közvetlenül a fogyasztók lakhelyéről a további újrahasznosítás vagy újrafelhasználás érdekében. A P&G volt az első FMCG profilú vállalat, mely csatlakozott a Loophoz.

A partnerséget a Világgazdasági Fórum éves találkozóján, a svájci Davosban jelentették be, ahol a P&G ismertette az ún. „Ambition 2030” fenntarthatósági célkitűzéseit. Emellett a vállalat tartós elköteleződését fejezte ki a fenntarthatósági törekvések mindennapi gyakorlatba való átültetésével kapcsolatban.

A P&G tudósai és mérnökei olyan innovatív gyártási, csomagolási és forgalmazási megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek elősegítik a fenntartható életet a résztvevő fogyasztók számára. Tizenegy P&G márka lesz elérhető a Lopóban a három különböző formátum valamelyikében. A Loop rendszer validálása és optimalizálása valós piaci tanulási kísérleteken keresztül történik 2019 közepétől New Yorkban és Párizsban.

Tartós csomagolás

A háztartások kedvencei, mint a Pantene, a Tide, a Cascade és a CrestTMtermékek számára új, fenntartható és újratölthető csomagokat terveztek, amelyek új funkciókkal és luxusminőségű összetevőkkel rendelkeznek.

 • A Pantene samponjai és kondicionálói egyedi, könnyű, tartós alumíniumból készült flakont kapnak
 • A Tide, Amerika első számú mosószere is részt vesz a Loopban: a tisztán növényi alapú mosószer, egy új, tartós, rozsdamentes acélból készült tárolót kap, egyszerű csavaros kupakkal és a könnyű adagolást segítő kifolyóval.
 • A Cascade, folyamatosan keresve a mosogatás élményének jobbá és környezetbarátabbá tételét, új, rendkívül tartós csomagolást fejlesztett ki a Cascade ActionPacs számára, amely egyébként is egyszerűbbé teszi a mosást azáltal, hogy megspórolja az áztatást a fogyasztóknak.
 • A Crest (blend-a-med) a szájhigiénia területén is törekszik a fenttartatóságra az új Crest Platinum szájvízzel, amely egyedülálló formulájával friss leheletet biztosít és a lepedékképződés megelőzését segíti egy fenntartható, újratölthető csomagolásban.
 • Az ArielTM és a FebrezeTM is elkötelezte magát a tartós, újratölthető csomagolás mellett. Ezek a termékek szintén kaphatóak a boltokban, közvetlenül a fogyasztók tesztelik az új utántölthető és újrafelhasználható modelleket.

Újrahasznosítási termékek, újratöltések

 • Az Oral-B több mint 50 éve innovációs vezetője a szájápolási termékeknek, amely az elektromos újratölthető, és a kézi fogkefék terén is újrahasznosítható megoldásokat tesztel. Az Oral-B CLIC, a manuális fogkefék új, ikonikus kialakításának köszönhetően tartós fogkefenyéllel rendelkezik, az egyedi kivitelezés azonban lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy csak a fogkefe fejét cseréljék. A Loop újrahasznosítja a használt kefefejeket a kézi és az elektromos fogkeféknél egyaránt.
 • A GilletteTM és a VenusTM prémium utazócsomagot biztosít, melyet a fogyasztó is könnyen tud kezelni. Ezen termékek elhasznált részeit és pengéit a TerraCycle visszagyűjti a fogyasztóktól további újrahasznosításra.

Használt higiéniai termékek újrahasznosítása

• A PampersTM és az AlwaysTM a Fater, a P&G és az Angelini Group társulása által kifejlesztett és szabadalmaztatott technológiák alkalmazásával teszteli a fogyasztók otthonából származó higiéniai termékek gyűjtését, mely jelenleg úttörő megoldás. A technológia a használt nedvszívó higiéniai termékeket másodlagos nyersanyaggá alakítja a magasabb szintű alkalmazáshoz.

„Több mint 180 éves múltunk van az innováció és világszínvonalú fogyasztói ismereteket terén, ezekre építünk, amelyek lehetővé teszik felelősségteljes fogyasztást.” – mondta Virginie Helias, a P&G alelnöke és fenntarthatóságért felelős főigazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy partnerünkkel, a TerraCycle-lel, első CPG-vállalatként a program részévé válhatunk, ez azonban csak egyik eleme annak a stratégiának, amellyel megvalósítjuk az Ambition 2030-as célkitűzéseinket, a fenntartható innováció felgyorsítása és a körkörös megoldások ösztönzése érdekében.

„Itt az idő, hogy cselekedjünk. Óriási lelkesedéssel dolgozunk azon, hogy globális elérésünk erejét  felhasználva, megbízható, globális márkáink erősségével fenntarthatóbb megoldásokat teremtsünk. A jól alakítható partnerségek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy ezt a küldetést megvalósíthassuk, mivel a sikert egyedül nem érhetjük el” – folytatta.

„Örömünkre szolgál, hogy a P&G-vel és más nemzetközi márkákkal, kiskereskedőkkel, a mögöttes szervezetet működtető vállalatokkal, valamint a Világgazdasági Fórummal együttműködve azon vagyunk, hogy új utakat teremtsünk a termékek felelősségteljesebb fogyasztására” – mondta a TerraCycle vezérigazgatója Tom Szaky. „A Loop célja és ötlete nemcsak megszünteti a csomagolási hulladékot, hanem nagymértékben javítsa a termék és a vásárlás kényelmét is. A Loop segítségével a fogyasztók képesek lesznek felelősségteljesen használni a termékeket speciálisan tartós, újrafelhasználható vagy teljesen újrahasznosítható csomagolásban. A megbízható márkák, például a P&G ereje és fogyasztóinak elérése révén képesek leszünk a fogyasztási szokások megváltoztatására.”

Hogyan működik a Loop?

 • VÁSÁRLÁS: A fogyasztók a Loop vagy a Loop partnereinek weboldalán keresztül, megbízható márkák termékeit, immár újratervezett, fenntartható csomagolásban tudják megvásárolni.
 • SZÁLLÍTÁS: A fogyasztók fenntartható termékeiket a Loop egyedi tervezésű, szállításra alkalmas eszközökben kapják meg, ami nem teszi szükségessé az egyszer használatos szállító eszközöket, mint például a kartondobozokat.
 • VÁSÁRLÓI ÉLMÉNY: A fogyasztók eleganciát és kényelmet tapasztalnak, miközben elutasítják a csomagolási hulladékot.
 • BEGYŰJTÉS: Nincs szükség a csomagolás tisztítására és eltávolítására; mivel a fogyasztók a kidobandó termékeiket az egyik Loop Zacskóba helyezik. A Loop közvetlenül a fogyasztó otthonából fogja begyűjteni.
 • TISZTÍTÁS: A Loop tudósokból álló csoportja egyedi tisztítási technológiákat fejlesztett ki, hogy minden termék biztonságosan újrafelhasználható legyen.
 • ÚJRATÖLTÉS, ÚJRAHASZNOSÍTÁS: A Loop szükség esetén azonnal újratölti a termékeket, és visszaküldi az újratöltött szállítmányt a fogyasztónak. Az olyan termékek, mint például pelenkák, betétek, borotvák vagy fogkefe-részek utánpótlásra vagy újrahasznosításra kerülnek.

Pantene

Az a célunk, hogy minél több nőnek tudjunk minél több „Szuper Haj Nap”-ot adni, és folyamatosan innovatívan fejlesszünk termékeinken, valamint csomagolásainkon. Ez a fontos megoldás segíthet kiküszöbölni a csomagolási hulladékok termelődését, beleszámítva a sampon és a kondicionálók tubusait, annak érdekében, hogy az óceánokhoz és a környezethez fűződő szeretetünket is megerősítsük. Együttműködünk a TerraCycle Looppal, hogy segítsük az elmozdulást a műanyag palackoktól a tartós palackokig, azaz az újratöltő csomagolási rendszerig, ahol nincs hulladékképződés. Ezek az egyedülálló, könnyű, de tartós alumíniumból készült palackok úgy lettek tervezve, hogy tisztithatóak, újratölthetőek és újrahasznosíthatóak legyenek a Loop rendszer részeként, emellett összhangban legyenek ambícióinkkal és célunkkal, hogy ezzel az iparág példamutató vállalata legyünk.

Tide

A tisztaság számít – Neked, a családodnak és a bolygónknak, ezért hoztuk létre a Tide igazi tisztaságát (Tide purcleant): az első olyan növény alapú mosószert, amely a Tide tisztító erejével rendelkezik. Ez az új Tide purclean palack rozsdamentes acélból készült, egyszerű, tartós, csavaros kupakkal, és egy tölcsérrel, amely megkönnyíti a folyadék kiöntését, adagolását. Ha kifogytunk a mosószerből, egyszerűen a Loop zacskóba kell helyezni az újratölthető palackot, a Loop ezután megtisztítja, újratölti a csomagolást, amely kész az újbóli felhasználásra. Az egész család számára kialakított Tide purclean színezék nélküli, és érzékeny bőr esetén is megfelelő. A formula egy olyan gyártóhelyen készül, ahol a gyártáshoz megújuló szél- és villamosenergiát használnak, és nulla hulladék keletkezik a gyártás során – így válik a Tide purclean egy környezettudatos választássá, amely maximálisan a jövőnk szem előtt tartásával készül. Könnyítsen a bolygó terhén a Tide purclean használatával!

Cascade

A Cascade® folyamatosan keresi azokat a megoldásokat, amelyekkel folyamatosan jobbá tudja tenni termékeit, amellett, hogy biztosítja a teljes mértékben környezetbarát és rendkívül tartós csomagolást. Ha kifogyott a Cascade ActionPacs™, egyszerűen tegye az újratölthető palackot a saját Loop zacskójába, ezután az megtisztításra, sterilizálásra és újratöltésre kerül, készen állva az újbóli felhasználásra. A Cascade Platinum ActionPacs™ az akár 24 órája leragadt ételmaradékot is eltávolítja, így a fogyasztók elhagyhatják az előmosogatást. Ezzel akár 15 liter vizet takaríthat meg egy mosogatógép-program alatt. Ha ezt a számot megszorozzuk az összes olyan mosogatógép- felhasználóval, akik előmosást is végeznek, évente 150 milliárd gallon vizet takaríthatunk meg egyedül az Egyesült Államokban.

Crest

A Crest vezető gyártó a fenntarthatóbb szájvizek megalkotásában. A Crest Platinum alkohol-, peroxid -és parabénmentes formula frissíti a leheletet, és segít megvédeni fogait a különböző lepedéktől. A Crest Platinum egy szép, újratölthető üvegben lesz elérhető, amely rozsdamentes acél kupakkal van ellátva, és szilikon hüvely védi. A csere közvetlenül a fogyasztók lakásának ajtajánál zajlik, így eltűnnek a nehéz, szájvizes palackok. Ez valóban mosolyra ad okot.

Ariel

Tudjuk, hogy a kifogástalan tisztaság nagyon fontos, ráadásul ez most már tömörített formában érhető el – Neked, a családodnak és a bolygónknak hoztuk létre az Ariel Pod-ot, a leginnovatívabb tisztítószert a kifogástalan tisztaságért. Most egy kifejezetten tartós használatra kifejlesztett Ariel Pods családi csomagot kínálunk. Ha elfogy a mosószerünk, egyszerűen helyezze be az újratölthető csomagot a Loop zacskóba, ami így megtisztításra, sterilizálásra és újratöltésre kerül, készen is állva az újra felhasználásra. Nincs szükség a több boltban vásárolt, csomagolt mosószerre, és nem kell több csomagolást eldobni a mosás után. Használhatja az Ariel 3 az 1-bent akár alacsony hőmérsékleten is, és az Ariel kifogástalan tisztaságát kapja. Franciaországban, egy olyan gyártóhelyen készül a termék, amely megújuló szél- és villamosenergiát használ működése során, és a gyártás során nem keletkezik olyan hulladék, amely a hulladéklerakóba kerülne. Az Ariel Podsok 70%-kal kevesebb vizet tartalmaznak az Ariel folyékony mosószerrel szemben, szem előtt tartva jövőt, óvva a bolygó vízkészletét.

Gyermekek elől elzárva tartandó.

Febreze

A Febreze a környezetvédelem iránti folyamatos elkötelezettségét igazolva, az Egyesült Államokban az új fejlesztésű Febreze ONE, és Európában a Zero% termékeket is elérhetővé teszi a Loop platformon keresztül, ahol újrafelhasználható és újrahasznosítható csomagolásban lesz elérhető. A Febreze ONE / Zero% hajtóanyag nélkül és nehéz illatanyagoktól mentesen használható, mind a levegőben, mind a textileken (szövet). A 90%-ban víz alapú készítmény, amely a szabadalmaztatott technológiának köszönhetően Cyclodextrint (egy kukoricakeményítőből származó összetevőt) tartalmaz, semlegesíti és eltávolítja a kellemetlen szagokat a levegőből. A Febreze már része a TerraCycle újrahasznosítási programnak, amely több mint 1.000.000 darab Febreze-csomagolást állított elő a hulladéklerakókból visszanyert hulladékból a világ minden táján.

Oral-B

Az Oral-B több mint 50 éve innovációs vezetője a szájápolási termékek piacának, folyamatosan körkörös megoldásokat tesztel, mind az elektromos újrafeltölthető, mind a kézi fogkefék esetében. A Loop kezdeményezésbe belépve a kézi fogkefék újratervezésével, egy új, ikonikus kialakítással jött létre az OralB CLIC, amely – egyedülálló, kompozit anyagból készült, tartós nyelének köszönhetően – csökkenti a kitermelt műanyaghulladékot. Továbbá a ClicFit™ mechanizmus lehetővé teszi fogkefe fejének cseréjét. A Loop platform párhuzamosan újrahasznosítja a használt kefefejeket mind a kézi, mind az elektromos fogkefékhez.

Gillette

A Gillette több mint 115 éve nyújt precíziós technológiát és páratlan teljesítményt, világszerte több mint 800 millió férfi életét téve jobbá. A Gillette Fusion5 ™ ProShield borotva esetében a hagyományos csomagolás helyett, egy prémium borotválkozási verziót kínálunk, amelyet a fogyasztók tartósan használhatnak. Az új, tartós, cserélhető borotvapenge egy hónapon át használható, amikor pedig új pengére van szükség, az urak vissza tudják őket a Loopba az elhasznált pengéket újrahasznosításra.

Gillette Venus

A Gillette Venus a világ elsőszámú női borotvamárkája, amely egy újabb lépést tesz a márka 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolásának megvalósítása, valamint a tartós és fenntartható termékmegoldások felé, amelyet a nők világszerte örömmel fogadnak. A Gillette Venus ösztönzi a hosszútávon használható borotvákat, támogatva az újrahasznosító rendszereket. Bemutatjuk legújabb innovációnkat – a Venus Platinum Extra Smooth borotvát. Ez az első fém nyéllel rendelkező Venus borotva, ergonómikus kialakítással, tartósságot biztosítva a nők mindennapi szépségrutinjában. A pengék kiváló minőségű anyagból készülnek, és újrafelhasználható fém dobozban szállítják őket. Ha cserére van szükség, a pengéket egyszerűen a Loop gyűjtőhelyére kell tenni, majd a Loop összegyűjti és újrahasznosítja őket, míg a nők újakat rendelhetnek.

Pampers and Always

A Pampers és az Always elkötelezettek a környezeti fenntarthatóság iránt, és úgy véljük, hogy szerepet kell vállalnunk a műanyag hulladékok csökkentésében, és a körkörös gazdaságban való részvételben. Úttörő szerepet töltünk be a higiéniai termékek leghatékonyabb újrahasznosítási programjában, beleértve a pelenkákat és a női tisztasági betéteket, hogy az elhasznált termékeket „újjáélesszük”. A Pampers és az Always a világ első nedvszívó higiéniai márkája, amely a Fater új, fejlett technológiáját alkalmazza a pelenkák minél magasabb fejlettségű újrahasznosítására. A Fater a P&G és az Angelini közös vállalata, Olaszországban a Pampers és Always újrahasznosítója. A Loop-on belül először teszteljük ezt a technológiát a kiválasztott fogyasztókkal Franciaországban. A nedvszívó higiéniai termékekhez tartós és újrahasznosítható tárolót biztosítanak, az új Pampers és Always termékeket pedig házhoz szállítjuk. A tárolót kifejezetten több funkció ellátására tervezték: a hermetikusan lezárt és szénszűrővel felszerelt konténerek megakadályozzák a szagok kiszivárgását; könnyen kezelhetőek, forgatható felsőrésszel rendelkeznek a kényelem érdekében, és esztétikus kialakításuk révén bármilyen otthonba beilleszthetőek. Egyszerűen tegye bele a használt pelenkákat és betéteket! Amikor a tároló megtelik, kérheti az elszállítást, hogy a tároló megtisztításra, sterilizálásra kerüljön és új Pampers és Always termékekkel térjen vissza. Az általad elhasznált nedvszívó higiéniai termékeket a kiválasztott újrafeldolgozó üzemekbe szállítják.


 

h i r d e t é s