h i r d e t é s

Koronavírus: az Antartktiszt sem kíméli a járvány, gócpont alakult ki

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Koronavírus: az Antartktiszt sem kíméli a járvány, gócpont alakult ki

2020. december 22. - 11:01

 

A koronavírus-világjárvány új gócpontját fedezték fel az Antarktiszon egy chilei katonai bázison. Ezzel egyetlen kontinens sem maradt a Földön, ahol ne jelent volna meg a SARS-CoV-2 jelű új koronavírus - jelentette be hétfőn a chilei hadsereg.

Forrás: Mefisto29 / wikipedia

"Harminchat embernek lett pozitív a tesztje, közülük 26-an tartoznak a fegyveres testülethez, tízen civilek, akik tervezett fenntartási munkákat végeznek a Bernardo O'Higgins Riquelme antarktiszi bázison" - olvasható a közleményben.

A fertőzés a chilei haditengerészet Sargento Aldea nevű hajójának látogatásával függhet össze, amely ellátási feladatokat végzett november 27. és december 10. között. Amikor befejezte a küldetését, majd december 16-án visszatért Talcahuano kikötőjébe, a legénység 208 tagja között három pozitív esetet találtak.

A járvány megfékezésére hozott korlátozások, köztük a turistautak megszüntetése után mostanáig az Antarktisz a Föld kivételes, koronavírusmentes területei közé tartozott. A világjárvány kezdetén evakuáltak mindenkit, akire nem volt feltétlenül szükség, valamint megtiltották a kapcsolatot a katonai állomáshelyek személyzete és az antarktiszi nemzetközi kutatóbázisok dolgozói között. (MTI) / Portfolio


 

Kommentek

h i r d e t é s