h i r d e t é s

Koronavírusban meghalt az egyik legnagyobb francia epizódszínész

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Koronavírusban meghalt az egyik legnagyobb francia epizódszínész

2020. április 13. - 12:28

 

Maurice Barrier 88 éves volt.

Maurice Barrier - Forrás: Leo/ABACA/Voici

Alain Delon, Gérard Depardieu, Jean-Louis Trintignant vagy éppen Pierre Richard partnere a francia film aranykorának idején, a nagy epizódszínész, Maurice Barrier koronavírusban meghalt Montbard-ban. - írja az Origo

Maurice Barrier 1932-ben született. Unokaöccse jelentette be halálhírét. Azt írta a facebook-ra, hogy nagybátyja súlyos tüdőbetegséggel küzdött, kórházban volt, és ott kapta el a koronavírust, amiből már nem tudott meggyógyulni.

Nagyon érdekesen alakult Barrier pályája. Színházban főszerepeket játszott - ő volt Robert Hossein híres A nyomorultak című, látványos zenés darabban Jean Valjean 1980-ban, de kapott Moliere-díjat, a legnagyobb francia színházi díjat a Tizenkét dühös ember főszerepéért is.

Egyik első filmjét Roberto Rossellini rendezte, ebben főszereplő, D'Artagnan volt, később viszont epizódszerepeket kapott. Mivel a francia film második világháború utáni történetének legsikeresebb évtizedeiben szerepelt, a legnagyobb színészekkel játszhatott együtt.

Alain Delon és Jean Gabin partnere a Két férfi a városban, Delon és Trintignant partnere a Zsaru-történetben, Pierre Richard-é a Magas szőke férfi, felemás cípőben című vígjátékban. De szerepelt Depardieu és Pierre Richard közös vígjátékában, ismét Delonnal A cigányban, vagy egy gyönyörű francia első világháborús filmben, Az élet és más semmi címűben, itt Philippe Noiret-vel játszott együtt. Egyik legjobb szerepét az ostoba magyar című, de nagyon jó, César-díjas francia filmben, a Csatár a pácban címűben alakította, ő a 11-es nevű bár tulajdonosa. (origo.hu)


 

h i r d e t é s