fbpx Kötelező Ákos koncertje sok esztergomi diáknak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kötelező Ákos koncertje sok esztergomi diáknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kötelező Ákos koncertje sok esztergomi diáknak

2021. szeptember 09. - 15:20

 

Kötelezővé tették két esztergomi egyházi iskola diákjainak az Eucharisztikus Kongresszus Ákos-koncerjét

Kovács Ákos - Forrás: YouTube

A 11. és 12. évfolyamosoknak kötelező Ákost hallgatni, míg a fiatalabb tanulók választhatnak, hogy misére vagy fáklyás felvonulásra mennek.

Több esztergomi egyházi iskolában is kötelező tették a megjelenést a diákok számára a pénteki budapesti Ákos-koncerten, ami az Eucharisztikus Kongresszus egyik programja – derült ki az Átlátszó cikkéből.

Valkó Miklós, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója azzal indokolta a 11. és a 12. évfolyam kötelező koncertes részvételét, hogy az iskola egyházi jellegű és az intézménybe jelentkezéssel vállalták a tanulók és a szülők is, hogy ezeket az értékeket elfogadják és támogatják. Az iskola honlapja szerint a fiatalabb diákok számára is lesz program, ők a szombati Kossuth-téri misén, majd a fáklyás körmeneten vagy a vasárnapi, Ferenc pápa pontifikálta misén vesznek részt.

A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium két osztályának is „kötelező osztályprogram” az Ákos-koncerten való részvétel, ezt az oktatási intézmény igazgatója mondta az Átlátszónak. Az iskola többi osztályának más kötelező programjai lesznek az eucharisztikus kongresszushoz kapcsolódóan, illetve „az egész iskolában minden osztálynak programja a vasárnapi szentmise – olvasható a cikkben. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek