h i r d e t é s

Kövér szerint az ellenzék az erdő mélyén bújkáló kommunista vietnámi gerillákból áll

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kövér szerint az ellenzék az erdő mélyén bújkáló kommunista vietnámi gerillákból áll

2019. szeptember 16. - 10:16

 

Akik polgárháborút terveznek. 

Bayer Zsolt tévéműsorában fejtette meg Kövér László, hogy mit tervez az ellenzék.

írja a 444.hu.

A házelnök abból a tényből, hogy az egyik, visszalépett ellenzéki főpolgármester-jelölt támogatta volna a kannabisz legalizációját, arra a következtetésre jutott, hogy elképzelhető,

A liberálisok ki akarják szakítani Magyarország közjogi testéből Budapestet és egy önálló városállamot létrehozni, ahol persze a főpolgármester a törvényhozó és végrehajtó hatalom egy személyben.

Kövér ezután sem fogta vissza magát az erős következtetésektől. Az önkrományzati választási kampány eddigi ígéreteit a parlament elnöke például úgy értelmezte, hogy 

A baloldal immáron megint nem tudván kibújni a saját bőréből felfordulást, polgárháborút, ribilliót akar, ezt kínálja, ezt ígéri.

Azt azonban nem árulta el, hogy hol és mikor ígértek volna polgárháborút. 

Kövér előadásából pedig az derült ki, hogy a magyar ellenzék nem is sima, megszokott, európai értelemben vett testvérharcot, hanem délkelet-ázsiai típúsú, esőerdőkben és titkos, földalatti csatornarendszerekben vívott polgárháborút ígér. A házelnök ugyanis szó szerint így fogalmazott:

Azt ígéri, (mármint a magyar ellenzék, a szerk.) hogy kis gerillabázisokat, erdő mélyi bunkereket kéne létrehozni mint annak idején a vietkong az amerikaiak által folytatott háború idején és akkor onnan törnek majd elő, ott gyűjtik össze az erőiket és 2022-re előbukkannak a lyukakból és megrohamozzák a főhatalmat és elfoglalják.

Igen, Kövér utolsó szavaiból is kiderül, hogy mi a fő probléma ezzel a gondosan részletezett vietnami háborús hasonlattal, sőt már-már allegóriával. A magyar ellenzékkel azonosított vietkongok ugyanis győztek, az erdei gerillabázisokra épülő taktikájukkal ráadásul a világ legerősebb, hatalmas fölényben lévő hadseregét kényszerítették térdre.

Kövér végül bemutatta, hogy miként működnek az ilyen retorikai alakzatok. Miszerint az ember “nincs kétségem róla, hogy mit akarnak”-alapon valami olyan vad szándékot tulajdonít a politikai ellenfeleinek, amilyenről ők sosem beszéltek, majd közli, hogy ez a szándékuk antidemokratikus:

Erre jó nekik az önkormányzati választás, aki ezt gondolja és nincs kétségem afelől, hogy ’’Kari Geri’’ meg a többiek szellemi képességei és morális állapota alapján indokolt azt gondolnunk, hogy ők ezt gondolják. De aki ezt komolyan gondolja, annak lövése sincs a demokráciáról, főleg nem önkormányzati szinten.

444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s