h i r d e t é s


Közpénzből menthetik meg a Csíki sörgyárat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Közpénzből menthetik meg a Csíki sörgyárat

2017. október 12. - 08:49

 

Magyar adófizetői pénzből menthetik meg a Romániában működő, és milliárdos adósságot felhalmozó Csíki sörgyárat – tudta meg a Magyar Nemzet. - írja az ATV

Forrás: erdely.atlatszo.hu

A lap szerint a székelyföldi cég a csőd közelébe jutott, miután Magyarországon nem olyan kelendő a sörük, mint ahogy arra számítottak. A cég vezetője ezért magyar bankokkal, köztük állami pénzintézetekkel is tárgyal a hitelek átcsoportosításáról.

Lénárd András korábban azt nyilatkozta, hogy azért nem tudnak bekerülni a magyar üzletekbe, mert mindenki összefogott a manufaktúra ellen: a nagy sörgyártók és boltok kartellgyanús összefogását emlegette. A magyar kormány egyébként a cég miatt nyújtotta be a Lex Heineken törvényjavaslatot.

Korábban a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés határozatban állt ki a Igazi Csíki Sör védelmében. Felhívták Bács-Kiskun megye polgárait, a megyében élő szeszesital kereskedelemmel, árusítással foglalkozókat, vendéglátó-ipari tevékenységet folytatókat, hogy a Heineken cégcsoport termékeit – a jelenleg raktáron lévő árukészletük kifutása után – a vitás ügy megnyugtató rendezéséig mellőzzék.

Már majdnem orvosság

"hamisítatlan székely jelkép, a székely-magyar identitás része, s ennek életben tartása és éltetése mindannyiunk feladata és érdeke."

 h i r d e t é s

betöltés...

;