h i r d e t é s

Kramp-Karrenbauer: Ezek az emberek semmilyen felelősséget nem vállalhatnak Európában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kramp-Karrenbauer: Ezek az emberek semmilyen felelősséget nem vállalhatnak Európában

2019. május 21. - 07:27

 

A radikális jobboldal további európai erősödésének veszélyére figyelmeztetett Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányon lévő német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szombaton az alkancellári és pártelnöki tisztségéről azóta lemondott osztrák szabadságpárti (FPÖ) politikus, Heinz-Christian Strache korrupciós botrányára reagálva.

Forrás: mandiner.hu

A német konzervatív párt helyi szervezetének Cuxhavenben tartott tanácskozásán Kramp-Karrenbauer kijelentette: a most ismertté vált videofelvétel arról tanúskodik, hogy a radikális jobboldali erők Európában készek feláldozni országuk érdekeit saját boldogulásuk érdekében „akár bagóért is”.

Ezek az emberek semmilyen felelősséget nem vállalhatnak Európában

 – hangoztatta a CDU elnöke.

A kisebbik német nagykoalíciós párt, a szociáldemokrata SPD elnöke, Andrea Nahles annak a nézetének adott hangot, hogy Ausztriában új választásokra van szükség. Nahles szerint Strache egyszerű lemondása nem elegendő. Az SPD elnöke élesen bírálta a néppárti Sebastian Kurz osztrák kancellárt is, amiért a radikális jobboldalt kormányra segítette.

A Strache körüli botrány péntek este robbant ki, miután a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung című német lapok közzétettek egy videofelvételt, amelynek tanúsága szerint a szabadságpárti politikus két éve a spanyolországi Ibiza szigetén a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy ausztriai befektetésre készülő, magát dúsgazdagnak valló orosz nőnek. 

(MTI)

 


 

h i r d e t é s