fbpx Ládákból épített jövő: ipar 4.0 megoldások a logisztikában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ládákból épített jövő: ipar 4.0 megoldások a logisztikában

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Ládákból épített jövő: ipar 4.0 megoldások a logisztikában

2021. július 08. - 11:52

 

Azt hiszem, mind egyetérthetünk abban, hogy az utóbbi években a gyors szállítás szinte mindennél fontosabb vásárlói igénnyé vált. Amit nagy gonddal, sok utánajárással kiválasztunk, azt szeretnénk minél hamarabb magunknál tudni - ezzel az elvárással pedig a logisztika eljárásainak is tartaniuk kell a lépést. Az automatizált megoldások épp ebben segítenek: ám a robotok csupán részei a teljes képletnek. Most megmutatjuk, mi kell ahhoz, hogy az e-kereskedelem szereplői igazán beletaposhassanak a gázba!

Száguld a robot, de nem mindegy, mit visz

Automatizáció, robotizáció, ipar 4.0: ezek azok a kifejezések, amelyeket a leggyakrabban hallunk, ha a raktározáshoz, logisztikához kapcsolódó innovációkról van szó. Azzal, hogy a raktározást és komissiózást automata rendszerek végzik, egyre nagyobb pontosság érhető el, egyre kevesebb emberi interakcióval. Ez a folyamat a gördülékeny működés érdekében azonban igényli, hogy minden fellelhető akadályt kivegyünk az intralogisztikai folyamatok képletéből - ide tartoznak a nem megfelelő minőségű tároló alkalmatosságok is. Ha tartályok, konténerek, ládák nehezen kezelhetőek, könnyen tönkremennek, nem kompatibilisek az automatizált technológiával, könnyen a optimalizálás kerékkötőívé válnak. Erre a problémára nyújtanak teljes körű megoldást a szabványos automatizálási tárolóedények és kiszolgáló tálcák.

Mitől működik egy korszerű tárolóedény?

A kifejezetten intralogisztikai rendszerekhez kifejlesztett tárolási megoldásoknak bizony jó néhány kritériumnak meg kell felelniük, hogy az olajozottan működő láncolat hasznos elemeivé válhassanak. Íme, néhány ezek közül:

  • legyen testre szabható
  • legyen alkalmas többféle szállítószalaggal, valamint minirakodó-, ingázó- és többjáratos ingázórendszerekkel
  • legyen könnyen manőverezhető
  • legyen kézzel is egyszerűen nyitható és zárható
  • legyen megfelelő a mérete az egyedi igények kiszolgálására
  • legyen nyomon követhető (pl. RFID jelölési rendszerekkel kompatibilis)
  • legyen strapabíró

Ezek a szempontok kifejezetten a teljesítményre vonatkoznak: ám komoly munkavédelmi szempontokat is figyelembe kell venni ahhoz, hogy valóban jó döntés szülessen. Az egyik ilyen a zajszint: érdemes olyan tároló eszközöket választani, amely a lehető legcsendesebb. A másik, hogy megfeleljen a tűzvédelmi követelményeknek.

Így lesz teljes a kép

A Schoeller Allibert a szállítmányozás és az intralogisztika nagyágyújának számít. Pontos radarjaik ezért gyorsan vették a trendek jeleit, így ma, az automatizált raktárkezelés iránti érdeklődés csúcsán mindenkinek kész, egyszerűen bevezethető egymásba rakodható műanyag tároló láda rendszereket kínálnak. 

“Rendhagyó megoldásokban gondolkodunk” - mondta el a Thomas Schleisick, a Schoeller Allibert globális KAM rendszerintegrátorok igazgatója. “Jól tudjuk, mekkora kihívás elé állítja a logisztikusokat a folyamatosan változó piaci helyzet, a vásárlók átalakult rendelési szokásai, az egyre komolyabb követelmények. Ezért rendszerintegrációra és raktárautimatizálásra optimalizált megoldásokkal várjuk ügyfeleinket - a jövőre gondolva pedig személyre szabott rakományszállítót fejlesztettünk ki.”

Hatékonyság, fenntarthatóság, egyszerű használhatóság: ezek a jelszavak vezérelték tehát a Schoeller Allibert szakembereit, amikor kifejlesztették új rendszerintegrátor-szabványos konténereiket. Ideje, hogy kettőt név szerint is bemutassunk a nagyközönség számára!

Bemutatjuk a raktárak csendes hőseit!

Cikkünk szakmai partnere, a Schoeller Allibert közvetítésének köszönhetően tehát két új, kedves ismerőssel is gazdagodtunk cikkünk írása során.

SASI®-Range

A SASI tárolókat nem zavaró tényezőnek tervezték: különleges zajcsökkentő alapjuknak köszönhetően 3 decibellel csendesebbek, mint hagyományos társaik. Integrált felvételi pontokkal és praktikus elválasztó nyílással is ellátott termékcsalád, amely zökkenőmentes irányváltásokra képes, ráadásul hosszanti és keresztirányban egyaránt használható.

EuroSim® Tote

A kínálat egyik legsokoldalúbb ládája, amely a betakarítástól a vevők kiszolgálásáig a teljes ellátási láncban használhatók. A formába nyomtatott címke egyszerű nyomon követhetőséget biztosít, az integrált sarokütközők pedig az automatizált kezelés körülményeivel szemben is ellenállóvá teszik. A ládák ráadásul robotmegfogókhoz kifejlesztett speciális mélyedésekkel is rendelkeznek.

Az ipar jövője tehát tényleg stabil láda-lábakon áll: kíváncsian várjuk a következő szintet!


 

h i r d e t é s

Kommentek