h i r d e t é s

Lássunk tisztán! - Közérdekű adatigénylést nyújtanak be a Nyugati téri felüljáró elbontásának ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lássunk tisztán! - Közérdekű adatigénylést nyújtanak be a Nyugati téri felüljáró elbontásának ügyében

2019. június 13. - 13:06

 

A Magyar Liberális Párt utána jár annak a döntésnek, miszerint a Nyugati téri felüljárót a főpolgármester szerint le kell bontani, ami mellett a legfőbb érve az volt, hogy városesztétikai szempontból ez egy csúnya építmény. 

Forrás: MTI Fotó: Balaton József

Városüzemeltetési, urbanisztikai szempontból egy ilyen fontos építményt azért lebontani mert csúnya, egy meglehetősen felelőtlen döntés, hiszen Budapest egyik legfontosabb kereszteződéséről van szó.

Ismét a városvezetés egy ad hoc gyakorlatáról beszélünk, mint az úszó VB-re időzített e-jegyrendszer bevezetése esetén, ami egy jól ismert botrányba torkollott. Az újabb hibák elkerülésének érdekében a Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtanak be, amiből azt szeretnénk megtudni, hogy készültek-e megfelelő hatástanulmányok arra az esetre, ha ezt a felüljárót lebontanák, illetve, hogy hogyan lehet ezt az óriási nagy forgalmat korlátozni hosszú időre úgy, hogy a város ne bénuljon le, hogy a belváros élhető, működőképes maradjon.

Az a gyanúnk, hogy ez a döntés nincsen kellőképpen megalapozva, hiszen az építmény ellen csak esztétikai érvei voltak a Budapest vezetésének. Így nem lehet vezetni egy fővárost, ilyen érvekkel nem lehet üzemeltetni egy világvárost, és Tarlós István alkalmatlanságát mutatja, hogy megalapozatlanul nekiesik egy ilyen fontos építménynek.

Tarlós István ad hoc városvezetési gyakorlatával szemben a Liberálisok Sermer Ádám főpolgármester-jelölti programjában komplex terveket fogalmaztak meg a belváros forgalmi terheltségének csökkentésére.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

Kommentek

h i r d e t é s