h i r d e t é s

Laura Codruța Kövesi egy nagy, saját országának vezetőségével vívott harcból került ki győztesen

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Laura Codruța Kövesi egy nagy, saját országának vezetőségével vívott harcból került ki győztesen

2019. szeptember 22. - 17:15

 

Győzelme az ország mindazon polgárainak győzelme is, akik hittek és továbbra is hisznek abban, hogy hazánkban és Európában másképp is lehet élni, mint az elmúlt 30 évben, amikor a tolvajlás és a korrupció voltak az alapszavak.

Laura Codruța Kövesi - Fotó: INQUAM PHOTOS – Octav Ganea

Győzelme azt mutatja, hogy nekünk, akik itt, ebben az országban élünk, nem szabad elvesztenünk a reményt, és hogy visszaszereznünk kell az elmúlt években lábunk alól elvesztett talajt, amikor az országot irányító, az összes állami funkcióban levő politikus közönyösen szemlélte- bár beavatkozhatott volna- ahogy az ország korrupcióba és az törvényhozási sötétségbe süllyed.

Mert ez mindenkinek konveniált. Megkönnyebbülve lélegezhettek fel. Többé nem féltek, hogy reggel kopognak a DNA maszkosai az ajtójukon. Megkönnyebbülve lélegeztek fel, amikor Codruța Kövesit elüldözték a DNA főügyészi tisztségéből, az őt eltávolítani akarók széleskörű részvételével.

Talán az ő győzelme arra bátorít minket, hogy elölről kezdjük, onnan ahol abbamaradtak a dolgok és sikeresen befejezzük. Bátran. Félelem nélkül.

Mert ez az ország, a benne lakó emberek, megérdemelnek még egy esélyt.

D.E. / ziarharghita.ro


 

h i r d e t é s